Bunu daha önce izlemiştim hocam, ancak yeni site olduğu için ilk başta sadece içeriğe yüklenmek, arama motoruna yönelik çalışma yapmamak tercihim oldu
Bir de videoda anlatılan dışında link ağacı gibi bir şey oluşturmak istesek, 3. derece alt kelimelerimizi ana kelimeye bağlı 2. derece alt kelimelerimze, 2. derece alt kelimelerimizi de ana kelimemize bağlamak gibi,
Tek kelimeye yönelik bir çalışmada her linki ana sayfaya bağlamak sanırım mantıksız oluyor, alt sayfaların gücü azalıyor.
(ne kadar doğru oldu ne kadar yanlış oldu bilemem ancak şu anda mutluyum )
Şu andan itibaren, yani 5 ayda 500' den fazla içerik girilmiş bir sitede, eski konulara tekrar girip, bu yönde bir çalışma yapmak mantıklı olur mu, yoksa yanlışlardan birisi mi olur.
Siz veya diğer konuyu okuyan arkadaşlar, bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim...[COLOR="Silver"]
)
1. Si site içeriği ( content ) kısımlarını hallettikten sonra çalışmaya başlaman çok mantıklı bir fikir olmuş. 10 yazı atıp hadi niye çıkmıyorsun
" Cemil Abi " link ver! olayına girmemen çok yerinde bir seçim olmuş.
2-) 2. Soruna gelecek olursak. Sadece ana sayfaya bütün çalışmaları yönlendirmek yerine, bütçenin bir kısmını altsayfa ve ya katagorilere yönlendirmek mantıklı olacaktır. Ancak eğer
anasayfa da kişi gelecek kelimede ki içeriğe rahatlıkla ulaşabiliyor ise ( yani o kelimeden gelen aradığı şeyi bulamakta zorlanıp çıkacak düzeyde değil ise ) çalışmaları anasayfa yoğunluklu düzenlemek mantıklıdır.
Durumu 2 örnek ile izah edeyim:
*Kelimemiz
"kalori hesaplama" kullanıcı siteye giriş yaptı ve kullanıcının aradığı kilosunu ve bazı özelliklerini yazdığında bir kalori sonucu olan bir program direk kullanıcıya sunuluyorsa burda anasayfaya yoğunluk vermek önemlidir.
*Ancak
"Kalori Hesaplama" programı sizin alt bir sayfanızda ise ve kullanıcı bunu ararken
" Bulamıyorsa " kalori hesaplama programının bulunduğu alt sayfaya kasmak mantıklı ve yerinde olacaktır.
Yani burdan çıkarmanız gereken sonuç kullanıcı eğilimlerine göre siteyi kelimede çıkarmaya çalışmak. Neden patates kelimesinde domates sonucu çıkmıyor ? Çünkü arayanlar patatesi görmek istiyor.
3-)
Refreshness olayını anlamaya çalıştığınızı düşünüyorum 3. sorunuzda. Refreshness dediğimiz hadise iyi ve özenle hazırlanmış bir makale için gereksiz bir uğraştır. Ancak iyi ve özenli olsa bile eğer konuyla ilgili ekstra büyük gelişmeler oldu ise makalenizi değiştirmeniz de fayda var. Ancak Konu sabit bir konu ise ve zamanla çok değişime gerek kalmayacak bir konu ise
REFRESHNESS özelliğine sitenizin ihtiyacı kalmayacaktır. Hemen bir örnek verelim :
* Neydi şu galatasaray'a transfer olan oyuncunun ismi hatırlayamadım ama diyelim ki
"Shineder". Bir makale yazdınız
"Shineder Galatasaray'a Gelecek mi ?" sonra shineder galatalsaray'a şöyle bir sözde bulundu " Schineder Galatasaray'a gelmeyi düşünüyorum ancak Transfer koşulları ve istanbul çok uygun değil, ama düşünüyorum ........ vs. vs. " Eğer başlığınız altında bu son sözleri eklerseniz bu refreshness'tır ve konuya girenlerin konu da yeni gelişmeleri görmesi ve sıralama açısından olumlu olabilecek bir faktördür.
Ancak.
* "İslamın Şart'ı 5'tir" ve altında detaylıca şartlarını yazdığınız ve özendiğiniz bir yazıyı.
"Du ben bunu bi yeniliyim" diye özene bözene yazdığınız yazıyı silip yerine refreshness yapacağım diye nitekim aynı kalitede bir yazı yazmak tam manasıyla " Aptallıktır " islamın şartı 6 olmayacağına ve daha kaliteli açıklayamacağınıza göre bu yazıyı yenilemenizin de size bir faydası olmayacaktır.
1. Yazı Değişken Yazıdır.( Variable Text )
2. Yazı Sabit Yazıdır ( Fixed Text ).
Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla...
ColdSwoRD