DEGE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Öncelikle sizin gibi uzun süreli programlama işleri yapan kişilerle karşılaşmak gerçekten çok hoş bir durum. Para için değilde öğrenmek için bir gayret sarf etmeniz ayrı bir güzellikte. Sorunuzun yanıtına kendimce şu şekilde bilgiler veremek isterim. Ben yaklaşık olarak 3 yıldır c# ile uğraşıyorum. Bir masaüstü program geliştirmek açısından gerçekten çok hızlı bir şekilde yol alabileceğiniz bir yazılım dilidir. Tabiki bu kadar hızlı olmasının yanı sıra beraberinde de getirdiği sıkıntılar mevcut. Örneğin her zaman platform bağımlı çalışıyorsunuz. .NET olmadan programlarınız hiç bir işe yaramıyor. Güvenlik açısından çok ciddi manalarda sıkıntılar çıkartabiliyor (.NET Framework yüzünden). Kısacası programramlarınıza getirisi olabileceği gibi götürüleride bir hayli fazla olabiliyor. Bazen keşke dediğim durumlar olabiliyor. Yukarıda belirttiğim birkaç sebep vs. durumlardan dolayı.
Benim size tavsiyem C/C++ öğrenmeniz olur. Yapmak isteyeceğiniz masaüstü programlar C# 'a nazaran çok daha fazla zamanınızı alacaktır. Fakat bu eksikliğinin yanı sıra C#'a göre size getirileri çok daha fazla olacaktır. .NET Framework tabanlı kapalı içerisinde değişiklik yapamayacağınız classlar yerine tamamen size ait veya açık olarak sunulmuş classları projelerinize entegre edip istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.

Kısacası ;
-Eğer Performans + Güvenlik + Nerde ne kullanıldığını görmek istiyorsanız şu classlarda ne vardı bu classta ne var gibi bir dert olmadan herşeyin yönetimi elinizde olacak bir sistem oluşturmak için C/C++ ' ı tavsiye ederim.

-Eğer ki Performans sıkıntı olmaz Güvenlikte o kadar sorun değil kapalı sistem olsun ama hızlı bir şekilde projeler hazırlayayım derseniz .Net Framework tabanlı sistemler üzerinde uğraşabilirsiniz(Eğer .Net tabanlı bir yazılım dili öğrenmek isterseniz tavsiyem c# olur).

Yazınızın sonlarına doğru "ASM öğreneyim dediğim bile oluyor." diye bir cümle kullanmışsınız eğer ki zamanınız varsa tavsiyemdir kesinlikle ASM öğrenin.

NOT : Yukarıda yazmış olduklarım tamamen şahsıma ait düşüncelerdir. Başkalarına göre bu düşünceler değişebilir. Yazılım dilleri konusunda aslında bu kadar kısa açıklamalar olmaz uzun uzadıya makaleler yazılabilir. Yazmış olan üstadlar vardır. Umarım onlarıda okuma fırsatı bulabilirsiniz. İyi geceler.
bu güzel açıklama için gerçekten teşekkür ederim kardeşim sonunda kararı verdim baya araştırmada yaptım C++ ile artık devam edeceğiz

Ugur1905 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
C/C++ derim ben. C++ ile yapamayacağınız şey yok. PHP gibi nispeten daha basit bir dilden geçince zorlayabilir ama programlamanın babasıdır bence. C++tan sorna c# java falan 1 2 haftalık iş zaten.
evet php dili gerçekten basit ama +'sını gördüm c++'da nerdeyse syntax aynı
c++ sadece değişkenlerde türleri otomatik tanımıyor en ufak ayrıntı bir çok şey vardır eminimki
sanırım php'de güzel tarafı bu direk türü otomatik belirliyor

ugur_ben adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
PHP'ye aşina biri için C türevi syntax'lar daha kolay alışmanızı sağlayacaktır. .Net Framework'ü üzerinde yazılım geliştirecekseniz vb.NET yerine C# tavsiye ederim ki ben asıl VB.NET konusunda uzmanım. Ayrıca kaynak konusunda C#'ın vb.net'e göre çok çok büyük üstünlüğü mevcut kanımca.

Ama platformu biraz daha genişletmek isterseniz VC++ makul olabilir. Eğer yaptığınız bir yazılımı internet üzerinden satma gibi düşünceleriniz varsa zaten öncelikli tercihiniz olmalı.
Bu sadece framefork'ün programla birlikte verilme sıkıntısıyla alakalı bir durum değil tabi.

2000 yılında makineye VC++ kurup hiç bir şey görmememle(notepad gibi bişidi) kaldırmam bir olmuştu. VB6.0 kullanıcısı olarak korkmuştum..

Daha sonra Java kullandım ve gücü hissettim. VC++'da da hissedeceğiniz bu. Ama yok, müşteri takip tarzı programlar yapıcam diyorsanız hiç farketmez vb 6.0 bile kullanabilirsiniz

Ben hala VC++' da yazılım geliştirmedim hiç, hemen hemen diğer tüm dillerde proje geliştirdik.. Ve inanın içimde acaip bir histir bu.. VC++ diyorum ben de...
bilgi için tşk ederim php'nin verdiği destek ile kodları yorumlamakta felan sıkıntı cekmiyorum işin aslı c++ biraz daha basit geldi gibi tabi zaman gösterir elimizi ayağımızı php'den cekelim artık birazda c++ yoğunlaşaşım tşkler üstad..

karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence diller amaç yerine birer araç olmalıdır. Yani o tercihi yapmak size kalmış birşey, bu bilgi birikimine ve tecrübeye zaten sahipsiniz.

Ben yıllardır .Net platformu ile uygulama geliştirenlere hep kötü gözle baktım. Bunlar eğitimsiz, sürükle bırak yapıyorlar, çok dandik web uygulamaları yapılıyor, windows server çok yavaş, sürükle bırakçı bunlar derken, Üniversite'de C# ile tanıştıktan sonra bu düşüncemin ne kadar bencilce ve çocukça olduğunu öğrendim. Sonra kod standardı, nesne tabanlı programlama nedir vs. öğrenmeye başladıkça, gördüm ki php geliştiriciler de birer script kiddie, daha class kullanmadan senior diyenler var piyasada kendine.

Demek istediğim insanların düşüncelerine önem vermeyin hocam bu konuda. Bu sizin seçiminiz olacak. Bellki artık farklı teknolojiler ile geliştirme yapmak, yeni ufuklara dalmak istiyorsunuz.

Önereceğim Python olacaktır. Her platformda çalışması ve farklı söz dizimi, sizin gibi birinin ilgisini çekecetir. Web platformu için Django framework'ü var. Aynı zamanda Türkiye'de sağlam bir komüniteleri var diyebilirim.
Php dili bence web üzerine mükemmel bir dil ama belli bir yerden sonra yenilik arıyorsunuz ben bunu yeni farkettim bu yüzden arayış içersindeyim
ayrıca python'u bir kaç arkadaşımda tavsiye etti ama yok yine olayı php'ye bağlayacağım extension'ları bile c++ ile yazılıyor yani her kapı c++'a çıkıyor tşkler yinede üstad

tamamen kendi düşüncelerimi yazdım tkrar bilgi veren arakdaşlara teşekkür ederim