Aslında olaya farklı açılardan bakıyoruz genel olarak,çok iyi bir seocu,çok iyi bir grafiker,çok iyi bir coder ne yazık ki(ki buiyi birşeydir) forumlara bağlı çalışmalarla hayatına yön vermez.Çok iyi işler çıkaran google algoritmasında bir şekilde yükselme yolunu bulan kişiyi önce parası olanlar ya da firmalar kapar.Gelip burda küçük paketlerle para kazanmaya çalışmaz.Burda bulunmak önemliyse ki,sadece bilgi paylaşımı için önemlidir.Belli noktalara gelmiş insanlar için.Çünkü onun dilini yaşantısını en iyi webmasterlar anlayacaktır.
Diğer yandan kendisini geliştiren,ya da geliştirmeye çalışan kişiler forumlarda daha aktiftirler kimisi bilgilenmek adına kimisi de az-çok para kazanmak adına bunu yapar.Türkiye'nin her yıl çıkardığı bilgisayar mühendisi,bilgisayar programcısı ve alakalı alanları incelerseniz,asıl mavi yakalı denen kitlenin ifade yeri forumlar ya da web siteleri olamaz.Çünkü bu insanlar bir şekilde kendi mesleklerinde hem maddi hem manevi olarak doyuma ulaşmış insanlardır.
Kimse küstüm ben foruma mantığıyla hareket etmez.Ha aralarından bu konularda istekli olanlar da mutlaka vardır,ama paylaştığı bilginin değeri ve ona geri dönüşü kişileri tatmin etmiyorsa neden burda dil döksün.
Yani adamların işi gücü yoğun.Zaman ayıran kişilerin de daha önemli işleri var.Zaman zaman birileri çıkıp güzel makaleler sunacak.O da geçici olacak.Çünkü gerçek çalışma alanlarının temeli forumlar değildir.15'inden 50'sine kadar herkesin olduğu forumlarda kimin ne diyeceği,ya da ne kadar olgun olduğu değişecektir.
Çocuğun biri sunulan bilgiyle dalga geçiyorsa,ya da ben haklıyım her yerde diyenler 3/5 faydalı konuya girip ,Suriye'ye yönü çevrilen patriotlar gibi atış talimi yapıyorsa ,alın hepsi sizin olsun diyenlere normal bakmak lazım.