Güzel bir makale imiş. Aslında şans ve para yanınızda olacak işte. Mesela ben ilk domainimi aldığımda İzmir Alsancak'a dolmuşla gidip bir firmadan firma adına babamın kredi kartı ile kaydetmiştim. Yani firma kendi adına kayıt yapmıştı.

İnternet cafe işletiyorduk 2 arkadaş, arkadaşın abisinin cafesi idi. 3-5 milyon lira harçlık alıyorduk biriktirerek 49 milyon liraya domain almıştık.
Ondan sonra da "o kadar para mı verilir?" mantığı ile lycos'tan site açtık hep

Çocuk sayılacak yaştaydım. Chat ve forum ünlü idi ve o yönde bir domain kaydetmiştim. Bu sektörde satışlar yapıldığından ve bu sektörün bu denli büyük olduğundan haberim bile yoktu. Şimdi fark ediyorum ki o zaman 25 üzeri yaşta olsaydım, sektörü anlamış olabilseydim belki çok farklı yerlerde olacaktım.

Daha sonra 2004 yada 2005 idi sanırım, tekrar domain almaya başladım üniversite öğrencisi iken. E tabi o zaman yine pahalı geliyordu, 1 - 2 tane alabiliyorduk 10.000 lerce neredeeee

Jenerik veya keyword nedir araştırmıyorduk, bilmiyorduk ki, hoşumuza giden domaini alıyorduk Örneğin şu an hala aktif bir site olan "enbeyaz" kelimesinin com net uzantısı beni o senelerde havalara uçurmuştu. En sevdiğim alan adlarından biri idi. 2006 senesi idi sanırım, Ankara'da dolaşırken Pembeyaz isimli bir avm'nin (şimdi bir iç giyim firması ismi olmuş zannedersem) ismini görüp esinlenmiştim. O domaine sohbet sitesi açmıştım, çok da güzel kullanıcısı vardı tanıtana kadar canım çıksa da

2007 senesinden sonra jenerik nedir, keyword nedir bunlarla tanışıp daha mantıklı adımlar attım. Eeee o saatten sonra da artık çok geç'ti

Bu olay birçoğumuz için geçerli tabiki.