SEO kelimesinin açılımı bizde çok farklı şekillerde yapılmaktadır. SEO'yu herkes sıralamada yükselmek olarak görür. Çünkü sıralamada yükselmek ziyaretçi artışınıda beraberinde getirir.
Peki sıralamada geride olup, ilk sıradaki sitelerden daha fazla ziyaretçi çekilebilir mi?
Evet, rahatlıkla çekilir.
Kendime SEO'cu ya da SEO uzmanı demiyorum. Başka kişilere çalışma yapmıyorum. E-ticaret sektöründeyim ve satış siteleri üzerinde yeni sistemler geliştirmeye çalışıyorum. Yaptıklarımı söylesem bazıları birçok kişiye imkansız gelir, verimsiz denilen backlink çalışmaları kesinlikle verimsiz, kimseye tavsiye etmiyorum. 3-5 TL ye binlerce backlink gibi çalışmaları kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ancak bütün bu çalışmaları verimli şekilde kullanmanında mümkün olduğunu gördüm.
Arkadaşın dediği doğru. SEO artık backlink kas yüksel mantığı haline geldi. Google'da buna çanak tutuyor şuanda. Backlinksiz olur mu? Kesinlikle olmaz. Eğer sıralamada yükselmek, ziyaretçi çekmek istiyorsunuz backlink mutlaka şart.
Gerçek seocu ziyaretçiyi kalıcı olarak arttırabilmelidir. Nacizane fikirlerimdir. İyi çalışmalar.