Öncelikle Söylediklerinizde haklısınız hocam..
Değerli yorumunuz bizi aydınlattı. birçok arkadaş(yeni başlayanlar) belki de söylediklerinizi ilk defa buradan okuyup faydalanacaktır.
Böyle bir konuyu açarak belki kendimi ateşe attım, tek maksadım insanları uyarmaktı..
Hatırlarsanız size imleme programı çıkaracağım dediğinizde şöyle özelliği olsun böyle özelliği olsun diye katkı sağlamaya çalışanlardan bir tanesi de bendim kesinlikle doğru kullanıldığı zaman bunların gereksiz olduğunu düşünmüyorum,
Ne size ne program yazıp satanlara ne de backlink pakeeti satan kardeşlerime bir sözüm yoktur.
Sözüm son dönemde türeyen çakma seo danışmanlarınadır.
(isim vermeyi sevmem, seo danışmanlığı sitesi olup, bizlere şu siteme yarar mı bu siteme yarar mı diye soran kişiler, danışmanlık şirketleri var, ben senden iyi mi bileceğim arkadaş, bunlar binlerce liraya şirketlere danışmanlık hizmeti veren kişiler. )
Ama bana göre birisi seo hizmeti alıyorsa, bu kadar şeye değinmese de, insanlara sitesindeki hataları, neler yapması gerektiğini özet geçebilmeli..
Tamam kendi sitesini açar diyorsunuz, kendi sitesini de açsın danışmanlık ta yapsın, kendi sitesi oyun sektöründedir danışmanlık yapacağı adamın sektörü farklıdır, bu ona bir zarar vermez.
Ya da birini seçsin, birçok arkadaşın yaptığı gibi elini ayağını çekip kendi sitesine yoğunlaşsın, internet alemi bir şeyler kazanmış olur. yeni ve kaliteli bir site her zaman iyidir.
Seocuyum diye insanların yüzlerce binlerce lirasını alıp sadece toplu backlink kasmasın.
İnsanlar seo danışmanlığı aldığı kişiye tamam kardeşim sana bu kadar para veriyorum ama ne yapacaksın, bana ne katkın olacak diye sorduğunda, şuradan şu kadar imleme, buradan bu kadar profil, 100 wik, 100 tanıtım demesin.. Onları zaten insanlar sosyal link borsasından kendisi de alabiliyor.
Herkes sizin gibi bilgili tecrübeli olamayabiliyor,herkes webmasterım diyor ama onlarca hatayla bu işlere girişiyor.
Ortalıkte seo danışmanıyım diye geçinen insanlara bel bağlayıp içeriğe önem vermeye gerek olmadığını düşünerek nasıl olsa bu adam beni 1. sıraya çıkaracak diyerek binlerce lira para harcayabiliyor, amacım sadece farkındalık yaratmaktı,
Dediğim gibi kimseyle seo danışmanını ne olduğunu, neler yaptığını tartışacak değilim,
konuya mesaj yazan herkes benden çok biliyor olabilir.
Geçen sene seo danışmanı diye anlaştığım bir arkadaşa yüklü bir miktar ödeme yaptım, tabi o zamanlar ben de acemi webmasterlardandım (hala öğrenecek çok şeyim olduğunu düşünüyorum o ayrı)
Sitem ilk önce fırladı tavan yaptı 1 ay sonra filtreye girdiği adama neden böyle oldu diyorsun dur 10k profil daha basim diyor.
Rapor diye sitemin analizini yapıp bir şeyler söyleyecek diye beklerken, profil blog backlink kastığı çöp sitelerin raporlarını veriyor.
bilgileriniz ve konuya katılımınız için teşekkürler.
Belki benim bahsettiklerim farklı bir sektördür, Seo danışmanı değil de içerik danışmanı diye bir sektör vardır ( affınıza sığınıyorum benim bilmediğim ) ve onlardan yardım istememiz gerekiyordur.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:49:37 -->-> Daha önceki mesaj 21:38:19 --
ne dememi bekliyorsunuz !
benden daha çok konudan faydalanan yorumları okuyarak bir şeyleri farkeden olduysa ne mutlu bana..
gerçekten insanı paylaşmaktan soğutuyorsunuz.