- Sitenizin sektörünü belirlemek çok kolay. Hatta Google bize bunu sunuyor zaten.
Google Arama Trendleri üzerinden sol taraftaki önerilen kategorilerden sitenizin az çok hangi sitelerden link alması gerektiğini v.s çözebilirsiniz. Kalyoncu bunun için bir konu açmıştı evvelinde.
- Şuradaki konuları çevir, gündemine taşı. Bu nasıl bir mantık? SEO dediğimiz şey site içi ve site dışıdır. Kısacası içerik danışmanlığına girmektedir bu husus.
- Şuradan şu sitelerle anlaşma yap dediğiniz şey muhtemelen backlink ve reklam kaynağıdır. İkinci maddede de söylediğim gibi Google bize bunu sunuyor ve bunu rahatlıkla çözebilirsiniz Google olmadanda.
- Yine ikinci madde.
- Özgün yaz diye birşey yoktur, bi' olay, bi' konu hakkında zengin ve sıkıcı olmayan yazı vardır. Atıyorum ben size şöyle yap böyle yap desemde siz filtrenizden geçiremezseniz dediklerimi, yapamazsınız.
- Kullanıcıyı sitede uzun süre tutmanın birçok yolu vardır, bunu internetten rahatlıkla bulabilirsiniz. Eğer azıcık aklınızı kullanmak isterseniz, kendinizde düşünebilirsiniz. Bakınız:
En Etkili İçerik Optimizasyonu Teknikleri
- Bir önceki cevabım geçerlidir.
- Google üzerinde basit bir araştırma yaparak bu image kodunu çok kolay bulabilir ve ekleyebilirsiniz.
- Sosyal medya gücü diye birşey olamaz. İki tane eklentiyle sosyal medyada olmuş olmazsınız. Son derece doğal bir görünüm ister ve potansiyel artış grafiği orantılı olmalıdır.
- Yine bir webmaster için aranma hacmini bulabilmek gayet kolaydır. Bunu yine Google bize sunmaktadır. Yine
Google Arama Trendleri üzerinden bunu çözebilirsiniz.
- Link konusunda birşey diyemeyeceğim, size yardımcı olmalıdır zaten.
Birkaç maddenizi yanıtladım bu şekilde lâkin istedikleriniz bir SEO hizmeti veren kişi & kuruluştan beklenecek şeyler değil. Eğer bir webmaster olduğunuzu düşünüyorsanız yazdıklarınızdan sadece birkaç maddenin bir SEO hizmeti verenden beklenmesi gerektiğini bilmelisiniz. Kısacası ben bunları sizin sitenize yaptıktan sonra gelirin %95'ini alırım. Niye almayayım? Kendi siteme bu kadar uğraşsam zaten kesin kazanırım ki.
Bir tane üye çıkıpta dememiş ki, yahu kardeşim sen siteyi mi istiyorsun yoksa danışmanlık mı? Danışmanlık dediğiniz olay, kişiyi ve bilgisini satın almak değil, bildiklerinin bir kısmından yararlanabilmektir. İşte bir arkadaş demişya, gerçek SEO'cular para kazanmakla meşgul diye. Çok doğru söylemiş hem de çok doğru. Çünkü sizin gibi birçok bilinçsiz kişi sektörü öldürüp yapılan işin değerini düşürmekten vazgeçmediler. Bizde bu yüzden çekilip kendi işimizle ilgilendik... Kısacası, kişiyi değil, bilgisinin bir kısmını alıyorsunuz.
Dipnot: SEO'cu değilim.