Arkadaşlar anlıyorum sizi, ve konuyu açmamdaki sebep yavaş yavaş ortaya çıkıyor,
Amacım sadece farkındalık yaratmaktı, kim seocu kim değil tartışmasına girmek, kim çok biliyor kim az biliyor değil, belki buradaki mesaj yazan veya okuyan herkesden az şey biliyorumdur,
Ancak temennim bundan sonra - en azından bu konuyu okuyanlar- düşük maliyeterlere aldıkları "seo" hizmetlerin aslında botlarla yapılan backlink dışında bir şey olmadığını anlamış olmalarıdır.
Backlink paketi satan arkadaşlara lafım yok onlar seocuyum demiyor zaten, paketimiz var fayda sağladığına inanıyoruz, düşük maliyete satıyoruz diyor. Düzenli ve mantıklı bir şekilde kullanıldığında büyük fayda sağladığını da biliyoruz.(tabi seocu olduğunu idda edenler de var)
Binlerce liraya "seo" diyerekten backlink paketi satanlar da var.(onlar ayrı konu)
Birisi de çıkıp R10' da bu işi yapacak adam var aha tanıyorum şu isim diyemedi. Maksadım da bu diyememenin altında yatan sebepleri ortaya çıkarmaktı, maksadıma az çok ulaştım diyelim, yorum yapan katılan herkese teşekkür ediyorum..
Backlink dışında(backlink de gerekli, gereksiz demiyorum)
Konudan anlaşılan: Gerçekten sektörüne göre analiz yapıp tavsiyelerde bulunan ilgilenen, takip eden seocu var, görülen o ki onlar da kendisine çalışıyor, zirveye oynuyor...