Tr lokasyon olmalı sunucu + olarak bir harddiskte kaç tane vds barındıracağına iyi karar vermen lazım. Çünkü insanlar hep işlemci ve ram odaklı sunucu bakarken aslında bir harddiske kaç adet vds koyacağınız çok mühimdir. Misal olarak bir harddiske 7 8 tane vds koymaya çalışmak hem o harddiskin çok yavaş kalmasına hemde ileri zamanlı olarak problem çıkarmasına sebep olacaktır. Eğerki 32 gb ram li bir sunucuya misal olarak 2 gb ram li ortalama 15 adet sunucu koymayı planlıyorsanız KESİNLİKLE 4 harddiskli bir sunucu kullanmanız lazım. harddisk başı 4 vds idealdir. Tabii ilk başta 2 harddisk ile başlayıp bunu dörde çıkarabilirsiniz ama sunucuya alırken bunu kesinlikle sorup öğrenin. Çünkü r210 modelinde genelde 2 harddisk desteği oluyor. Şu konuyada artık moderatör arkadaşlar müdahele etsinler, insanlar gelip öneri istiyorlar altına hemen şu konumuza bakın bu konumuza bakın fiyatlarımız bu şekilde diye cevaplar geliyor. Böyle saçmalık olmaz.
Öneriniz için çok teşekkür ederim.
Ortalama bir Hard Disk ' e maksimum 6 adet VDS kurmayı düşünüyorum. ( Ram ' e bağlı olarak 6 ' dan düşükte olacaktır mutlaka.) Ancak söylediğiniz bu opsiyonu da sormayı ihmal etmeyeceğim.
Görüşünüze katılıyorum , ben burada körü körüne bir sunucu almamak için bilgilendirme isterken bazıları müşteri kazanabileceğini sanıp kopyala + yapıştır yaparak firmalarını tanıtmaya çalışıyorlar.Bunları da müşteri yoksunluğuna vermek gerekir.