Bence diller amaç yerine birer araç olmalıdır. Yani o tercihi yapmak size kalmış birşey, bu bilgi birikimine ve tecrübeye zaten sahipsiniz.
Ben yıllardır .Net platformu ile uygulama geliştirenlere hep kötü gözle baktım. Bunlar eğitimsiz, sürükle bırak yapıyorlar, çok dandik web uygulamaları yapılıyor, windows server çok yavaş, sürükle bırakçı bunlar derken, Üniversite'de C# ile tanıştıktan sonra bu düşüncemin ne kadar bencilce ve çocukça olduğunu öğrendim. Sonra kod standardı, nesne tabanlı programlama nedir vs. öğrenmeye başladıkça, gördüm ki php geliştiriciler de birer script kiddie, daha class kullanmadan senior diyenler var piyasada kendine.
Demek istediğim insanların düşüncelerine önem vermeyin hocam bu konuda. Bu sizin seçiminiz olacak. Bellki artık farklı teknolojiler ile geliştirme yapmak, yeni ufuklara dalmak istiyorsunuz.
Önereceğim Python olacaktır. Her platformda çalışması ve farklı söz dizimi, sizin gibi birinin ilgisini çekecetir. Web platformu için Django framework'ü var. Aynı zamanda Türkiye'de sağlam bir komüniteleri var diyebilirim.