PHP'ye aşina biri için C türevi syntax'lar daha kolay alışmanızı sağlayacaktır. .Net Framework'ü üzerinde yazılım geliştirecekseniz vb.NET yerine C# tavsiye ederim ki ben asıl VB.NET konusunda uzmanım. Ayrıca kaynak konusunda C#'ın vb.net'e göre çok çok büyük üstünlüğü mevcut kanımca.
Ama platformu biraz daha genişletmek isterseniz VC++ makul olabilir. Eğer yaptığınız bir yazılımı internet üzerinden satma gibi düşünceleriniz varsa zaten öncelikli tercihiniz olmalı.
Bu sadece framefork'ün programla birlikte verilme sıkıntısıyla alakalı bir durum değil tabi.
2000 yılında makineye VC++ kurup hiç bir şey görmememle(notepad gibi bişidi) kaldırmam bir olmuştu. VB6.0 kullanıcısı olarak

korkmuştum..
Daha sonra Java kullandım ve gücü hissettim. VC++'da da hissedeceğiniz bu. Ama yok, müşteri takip tarzı programlar yapıcam diyorsanız hiç farketmez vb 6.0 bile kullanabilirsiniz
Ben hala VC++' da yazılım geliştirmedim hiç, hemen hemen diğer tüm dillerde proje geliştirdik.. Ve inanın içimde acaip bir histir bu.. VC++ diyorum ben de...