merhaba arkadaşlar uzun süredir php mysql js js (web) üzerine scriptler geliştirdim
uzun süredir kelimesinden kastım 1999 - 2000 yıllarından buyana bu betikleri kullandım php ile masaüstü program yazmaya kadar.

artık bu bilgilerin yetersiz geldiği kanaatindeyim aynı şeyleri farklı farklı yapıp kendimi avutmak istemiyorum
diğer dillerede aşina sayılırım yazımında kullanımında vs..

php ile yıllarımı geçirdim şuan istediklerimi destek almadan hatta neredeyse ezbere yazıyorum :S karar verdim farklı bir dil daha pekiştirmek istiyorum dal'dan dala atlamakta istemiyorum
ama seçimi iyi yapmalıyım nedense bir türlü seçim yapamıyorum

iş için vs.. düşünmeye gerek yok şunu öğrenirsen daha iyi para kazanırsın gibi düşünmeyin lütfen

benim istediğim php'de nasılsam desktop programlamada aynı olmak bunun için bir programcı olarak hangisini tavsiye edersiniz yada örnek olarak
c# yerine c++ öğrenseydim dediğiniz oldumu ? sebebi nedir ? yetersizmi ?
gibi lütfen görüşlerinizi paylaşın diğer forumlardada araştırdım ama bence en sağlam kaynak | konu buradan cıkar gibi ?

şuan kararsız kaldıgım diller C++ VB.net öyleki temeline ineyim ASM öğreneyim dediğim bile oluyor ama sonunda pişmanlık yaşamak istemiyorum