kurallarda olup, kurallara aykırı google davranışlarını fazlasıyla gözlemleyen biri olarak, siteyi açtığı anda siteye reklam koyabilen biri olarak ve bundan şimdiye kadar hiçbir zarar görmemiş biri olarak rahatlıkla söyleyebiliyorum arkadaşım.
sitede yeterli içerik varken (1000'den fazla özgün içerik) adsense tarafından onay verilmemiş site biliyorum.
konuyu açan arkadaş adsense başvurusu yapmıyor. zaten halihazırda daha önceden onaylanmış bir adsense hesabı ya da arkadaşının bir adsense hesabı mevcut. konu google optimizasyonda açılmış google adsense kategorisinde değil. arkadaşın yolladığı mesajdan anladığım kadarıyla siteyi açtığı gibi siteye reklam yerleştirmesi ziyaretçi sayısını olumsuz etkilermi! Bana göre ve tecrübelerime göre "hayır" etkilemez. sizin dediğiniz doğruysa arkadaşın reklamları kaldırması ziyaretçi sayısını arttırması gerekir. Arttırır mı? Bana göre "hayır".
12 gün önce yeni site açtım. Dünkü ziyaretçi sayısı 2367. İlk açıldığından beri sitede adsense reklamı bulunuyor. dolayısıyla ilk açılan siteye adsense reklamı koymanın google açısından herhangi bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum.
birebir problemim bu dostum teşekkürler aydınlatıcı anlatımından