Hz. Muhammet (s.a.v)
- Yaratılış itibariyle ve ahlak itibariyle geçmiş şimdiki gelecekteki insanların EN ÜSTÜNÜDÜR.
- O isanoğlunun en doğru sözlüsüdür.İki dudağı arasından ne çıkmışsa şüphesiz DOĞRUDUR.
- O ki günahlardan uzak kılınmıştır.
- O ki emin olunanların en eminiydi.Muhammedü-l emindi.GÜVENİLİRDİ.
- Bu dünyayı geçtim kainat üzerinde ondan daha üstün insan asla yaratılmamıştır.YARATILMAYACAKTIR.
- O yaratılmasaydı hiçbirşey hiçbirimiz yaratılmayacaktı.Allah .c.c buyurmuştur Sen olmasaydın Alemleri yaratmazdım demişken.Ona buna siyasetciye sanatcıya vırta zırta hatta anana babana kendıne canına cananına O'ndan fazla deger vermek NANKORLUKTUR.
- Allah c.c diğer peygamberlerden bile O na inanmaları yardım etmeleri için söz almıştır.İnanılanların en ŞEREFLİSİDİR.
- Allah c.c diğer peygamberlere ismiyle hitap ettiği halde sadece ama sadece O'na Ey Nebi Ey Resul gibi sıfatlarla seslenmiştir.LAYIKLARIN EN LAYIGIDIR.
- Allah diğer peygamberleri sadece kendi ümmetlerine göndermişken.Sadece O'nu bütün insanlığa Peygamber olarak yollamıştır.KAINATIN EFENDISIDIR.
- Cennetin kapısında Allah c.c ile berabar ismi yazılı TEK PEYGAMBERDİR.
- Alimlerin çoğu bütün meleklerden O'nun üstün olduğunu belirtmişlerdir.
- Hiçbir peygambere verilmeyen 5 üstün özellik sadece O'na verilmiştir.
- Allah c.c ona bir aylık mesafedeki düşmanının kalbine korku salma özelliği vermiştir.Kimseye verilmemişken bu özellik senin benim bizim ne haddimize O'NU başkasıyla kıyaslamak.
- Ganimetler sadece O'na helal kılınmıştır.
- En temiz en şerefli en namuslu soydan GELMİŞTİR.
- Ahirette Hamd sancağını taşıyacak tek Peygamber O'dur.
- Cennet kapısının halkalarını ilk hareket ettirecek peygamber O'dur.
- Kabirden ilk dirilip konuşacak O'dur en dehşetli günde.
Daha sayamayacagımız kadar üstün özelliği bulunan Peygamberimiz Hz. Ahmet Muhammet Mustafa (s.a.v) 'in kutlu doğum günüdür bugun.
Bu mubarek günde kutsal sayılan herşeyin üstüne yemin ederimki Ey Muhammet (s.a.v) yaratılmış hiçbirşeyi canlı cansız hiçbirşeyi tarihe damga vurmus vurmamıs hiçbir yaratılmısı senden daha çok sevmeyecegım.Senı kendı canımdan anamın babamın canımın cananımın yarımın yaranımın canımdan daha cok sevecegım.
Denizler okyanuslardakı su damlaları kadar Sahiller çöllerdeki kum taneleri kadar sana selam ve salat olsun.
Bu kutlu dogum gününü boş geçirmemeniz dileklerimle Allah bu gece acacagınız acuklarınızı boş çevirmesin derdi olana derman bocu olana rızık şifa arayana şifa Tövbe kapısını aralayana bağış nasip eylesin.Bu dünyada ve ahirette O sevgili kulun bizden razı olacağı ümmetten eylesin.Çünki veda hutbesinde dedğimiz gibi biz ondan razı olduk