Üzülerek söylüyorum ki baya geride kalmışsınız hocam, artık öyle şeyler sık rastlanmıyor, hatta hiç yok. Her olayı kendi döneminde incelemek gerekir. Siz gelipte o zamanki dönemin düşüncesiyle şimdiki zamanda öğretmenleri cezalandırmanız mantık dışı bir şey olacaktır. Ki değiştiğini şöyle örneklemek isterim, ilkokulda 5'e kadar 7 öğretmen değiştirdik ve hiçbiri ne bana ne de sınıfımızdan birine kaba kuvvet uygulamadı. Eğitim hayatım sürecinde karşılaştığım en olumsuz hareket öğrencinin arkadaşlarının yanında küçük duruma düşürülmesiydi. Onlar da umursamıyordu ki bütün okula illallah dedirtmişlerdi yönetim dahil öğrencileri ve öğretmenleri.
Öğretmenlerin artık eskisi gibi öğrenci dövmeye cesaret edemelerinin nedeni artık eskisi gibi kanuni hakları yok. Öyle artık eskisi gibi öğretmen her istediğini yapamıyor öğrenciye, eski hakları geri verilse yine aynısını yapar bunlar. Başkasını bilmem ama şahsen ben hepsinden nefret ediyorum. Yarın benim çocuğumu bir öğretmen dövse onun yüzünü tanınmaz hale getiririm(ister öğretmen haklı olsun ister haksız olsun), benim yaşadıklarımı çocuklarımın yaşamasına izin vermem..