Bende bu mesleği rahat meslek, tatil bol diye seçenlerdenim. 5 ay öncesine kadarda o şekilde düşünüyordum ama son günlerde össde tercihleri verdiğim güne lanet ediyorum
Her anne-babanın çocuğu değerlidir buna sonuna kadar katılıyorum lakin öğretmenleri içinde bu çocuklar değerlidir ve görevi bilgi vermekten çok bazı değerleri aşılamaktır. Eğer öğrencilere adalet duygusunu hissettiremezsen ne yaparsan yap boşa çabalamış olursun.
Şu kısa meslek hayatım boyunca bana bıçak çekenle de, tutanak tuttum diye "dağdan adam toplayıp getireceğim" diye tehditler savuran çocuklada karşılaştım. Hepsinin de ailesi gelip dövdüm diye hesap sormaya kalktı (öğrenci tabi ki yalan yanlış anlatmış) ama hepsine verebilecek bir cevabım vardı ve adamlar defalarca özür dilemek zorunda kaldı. Çocuklar aynısını yine yapsın yine aynı tavrı gösteririm kimseden de korkum olmaz.
Son birkaç senedir öğretmenlerin özlük hakları elinden iyice alındı. Bazı kurumlara verilen, aslı astarı olmayan isimsiz dilekçe bile öğretmenin soruşturma geçirmesine sebep oluyor. Haksız suçlanan bir öğretmen nasıl işine şevkle sarılsın? Ya da ondan ne beklenebilir ki?
İyi oluyor öğretmenlere hak ediyorlar, daha da fazla haklarının elinden alınmasını düşünüyorum. Ben ilkokul 1. sınıfta okumayı öğrenemedim diye hocadan çok dayak yedim suçsuz yere. Ödev yapmazdım döverdi, heceleri okuyamazdım döverdi pislik kadın. Hemde öyle basit bir dövmek de değil sınıfın ortasında sürüklüye sürükleye döverdi, cetvelle felan kafama vururdu.
---
Bu arada adres varsa bende gelebilirim dövmeye ne zamandır bu öğretmenlerden intikamımı almak istiyordum