Ort. ziyaretçi süresi hakkında net bilgi sahibi olmak gerekir önce. Ki çeşitli çok araştırdım net bilgiler alamadım.
Ama tahmin ediyorum şöyle olabilir;
Ort. ziyaretçi süresi sitede gezinme süresi. Yani örnek. "recep ivedik izle" keywordundan ziyaretçi geldi. Sadece o sayfada kaldı. Bu sayfada isterse 1 saat kalsın. Sonra aynı sayfa dışında hiçbir yere tıklamadan siteden çıkınca Google bunu "hemen çıkma oranı" diye hesaplıyor. Ayrıca bunu ort. ziyaretçi süresine de katmıyor.
Ort. ziyaretçi süresi de şöyle hesaplanıyor "recep ivedik izle" keywordundan ziyaretçi geldi. 15 sn durdu. Sonra site içinde başka yere tıkladı. Orda durdu. Sonra başka yere. En son tıka kadar ziyaretçi süresi işliyor. İşte ortalama ziyaretçi süresi bu.
Neden bunları belirtiyorum kısmına gelir isek. Şu iki örnekte gösterdiğiniz istatistiğe göre Google ikinci siteyi zirveye çıkarmasının mantığını bulmuş oluyoruz. Ort. ziyaretçi süresi bir yanılgı olabilir. Ziyaretçi aradığını bulmuş ise kalite nezdinde illa farklı sayfaları tıklama zorunluluğu diye bir şey olamaz.
Ben şöyle konu açmışım;
https://www.r10.net/google-optimizasy...analytics.html
İçindeki ince soruyu anlamayan bir arkadaş. Ort. ziyaretçi süresinin matematiksel oran hesabını bana cevap diye atıyor.
Bir not düşeyim. Tecrübe edindiğim kadarı ile de hitlerin çoğunluğu altsayfa oldukça ort. ziyaretçi süresi bir o kadar düşük oluyor. Ayrıca ikinci örnek siteniz daha fazla hitli. Birinci siteniz de aynı hite gelince aynı ort. ziyaretçi süresine geleceğini düşünüyorum.
Umarım anlatabilmişimdir. Yani google analytcs verilerini doğru bilmek gerekir. Ona göre google'un algoritmasını sorgulayabiliriz.