ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bana bu durumu anlatan kardeşim değil 1.sınıfa giden çocuğun lafıyla iş yapıcak değilim konuyu dikkatli okumadığınız ne kadar belli oluyor bana bu durumu anlatan ANNEM ve dersten atılanda benim kardeşim DEĞİL çocuğu tanımıyoruz bile sadece annem olaya şahit olmuş yazdığım yazıyı bir daha okumanızı öneriyorum
Yargısız infaz diye buna deniliyor kardeşim. Sen olayı görmedin, duymadın, bilmiyorsun. Annen ise sadece 7 yaşında bir çocuğun anlattıklarını biliyor. Bir de öğretmene sormak lazım konu nedir diye. Çocuklar basitçe yalan söyleyebilir. O öğretmen o çocuğu bir önceki ders eşofman ile görmüştür belki. Bazı çocuklar ailelerinin yetiştiriş tarzı yüzünden fakir edebiyatı ile rant yapmayı çok ufak yaşlarda öğrenebiliyorlar. Olayın aslını astarını bilmeden asarız keserize gelmiş iş. Önce konuyu öğrenin, sonra gerekirse şikayet edin.

Bu ülkede şikayet edince bir şey olmaz zannedenler yanılıyor. Biri öğrencinin burnunu kıran öğretmene 68 lira ceza verildi demiş. O ceza verilmeseydi bir öğrencinin daha burnunu kırabilirdi. Şimdi yiyorsa bir öğrenciye daha vursun bakalım ikinci soruşturmadan da 68 lirayla kurtulabiliyor mu. Sizin verdiğiniz şikayet dilekçeleri ve soruşturmalar memurların sicil dosyasında saklanır. İlk şikayet ve dilekçede ceza almayabilir. Siz de işe yaramıyor zannedersiniz. Ama o ilk şikayetten sonra ayağını denk alır, ikinci şikayeti açıklamanın daha zor olacağını bilir. Sürekli şikayet ediliyorsa muhakkak bir yerde keskin bir ceza alır.

Bizim toplum olarak problemimiz ilk şikayette ceza almıyorlar diye suçluları şikayet etmeyi bırakmamız.