Öncelikle okul müdürüne giderek olayın aslı astarını öğrenin. Kardeşiniz yalan söylüyor demiyorum ama bu tür yaşlardaki çocuklar basit düşünüp yanlış anlayabiliyor. Eğer ki durum söylendiği gibiyse bimer'e şikayet ederseniz durumla ilgileneceklerdir.
Yalnız birkaç konuda da gördüm, bazı arkadaşlar hemen dövecekler, edecekler. Sizin ondan ne farkınız kalacak o zaman?
Bende öğretmenim hiçbir kimseyi ödev yapmadı diye dövmedim, dövmem de. Ama bazen öyle ahlaksız durumlar oluyor ki ağzınız açık kalır. Aileyi çağırıyorsun ilgilenmiyor, mevcut disiplin kuralları okuldan atamazsın diyor ee biz napalım? Sonrada çocuğumu dövmüşsün diye anında okula damlıyorlar. Olanları birde öğretmenlerinden dinledikten sonra afedersiniz kuzu gibi dönüp gidiyorlar. 4-5 aydır bu mesleği yapıyorum, ben bile şu süre zarfında karşılaştıklarımı anlatsam öğretmenlik mesleğine karşı olan yargılarınız değişecektir.
Kısacası bu şekilde olaylarda öncelikle öğretmenin idari amiri ile görüşün. Eğer durum söylendiği gibiyse gerekli yerlere başvurun. Sonuçta çocuk bu abartabiliyor, yanlış anlayabiliyor yada yalan söyleyebiliyor.