Son yaptığım haber sitesinden sonra nodestream hakkında biraz bilgi vermek istedim.Nodestream profili ile birçok imkana sahipken bazı zorlandığınız noktalarda olabiliyor.Temanın panels ile yapılması da microdata ile uyumsuzluğunu ortaya çıkarmış.Şu an için bir çözüm olmasa da yakın zamanda bir patch çıkacaktır diye umut ediyorum.Beni üzen tek tarafı bu oldu desem yeridir

En sevdiğim tarafı ise tabiki gazete benzeri teması oldu..
Nodestream 6 ve 7 olmak üzere 2 drupal sürümüne uygun profilleri var.Başlangıç ve orta seviyedeki drupalciler ciddi zorlanacaktır.Ama biraz zorlandıktan sonra iyi bir sistem yaratmayı başarabilirler.Yine büyük haber siteleri düşünülerek editör çalışmalarını,taslaklarını ve çevirmenleriniz varsa onlara da site üzerinden çalışma imkanı sunuluyor.Her editörün site panelinde çalışma imkanı mevcut.Yine şef editörler de haber akışını kendi panellerinden rahatça izleyebilir.Yine ileri siteler için birden çok dilde yayın yapma şansınız var.
Yine birçok alana reklam ekleme kolaylığı da sunularak hazırlanmış bir sistem.Haberleri aşağı yukarı hareket ettirip sıralamasını değişebiliyor,yine çeşitli regionlar kullanarak önemine göre haberleri sıralayabiliyorsunuz.Haber başlıklarında H2 tagı kullanılıyor.Extra çok fazla birşey yapmanıza gerek kalmadan ciddi şekilde index aldığını ve google da ciddi seviyede üst sıralamalara çıktığını gördüm.Sanırım bunda özgünlük te etkili oluyor.Extra olarak url'leri Pathauto modülü de seo uyumlu hale getirmek için kullanılabilir.Ama urlleri bu şekile getirmekle node/1 .. v.b. halde olmasının ciddi bir seo farkı yaratmadığını tahmin ediyorum.
Yinde drupalin birçok ek özelliği de kullanılmış olan nodestreamde zaten drupalciler yabancı olmadığı için anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Bir ara mutlaka denemeli,test etmelisiniz.Bu videodan ayrıntıları izleyip biraz merakınızı giderebilirsiniz.
http://vimeo.com/21686630#at=0