yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Org.tr arkadaşların dediği üzere vakıflar, dernekler, organizasyonlar içindir. Ve bu uzantıyı siz kolay kolay alamazsınız.
- Com.tr almak için ya şirket olmalısınız, ya da marka tescili yaptırmalısınız. Sizin mesleğiniz nedir, ne amaçla alacaksınız bilmiyorum ama vermiş olduğunuz link'te com.tr alımlarını iş durumlarına göre sıralamıştır. Eğer şahıs olarak com.tr 'yi almak istiyorsanız marka tescili yaptırmalısınız.

* İstenen belgeler tam olarak şunlar mı (.com.tr için): 1 adet Nüfus cüzdanı fotokopisi - Gereksiz.
* 1 adet tescillenmek istenen alan adına ait sitede TC Kimlik numaramızı içeren web sayfasının çıktısının fotokopisi - Gereksiz.
* .tr uzantısını almadan önce .tr uzantısının kullanılacağı alan adı önceden tescillenmiş olmalı mı? Yani örneğin önce XYZ.com satın alacağım, sonra tescillettireceğim. Böyle mi? - Böyle bir şart yok.
* .tr uzantısı için normal alan adına ödediğim ücretten ayrı olarak mı ödeyeceğim yoksa alan adı için tek bir ücret mi ödeyeceğim? - Senelik 25 TL'lik bir ücreti vardır. 5 senelik 100 TL'dir.
* nic.tr sitesinde bir çok niteleme mevcut vakıflar, kurumlar, gazeteler, dergiler gibi. Ben teknoloji forum sitesi açacağım. Hangi niteleme grubuna giriyorum? - Şahıs iseniz marka tescili yaptırmanız lazım.
Anladım çok teşekkürler. Şahıs olarak almayı düşünüyordum. Şimdilik mümkün görünmüyor.