Arkadaşlar yeni bir domain alacam ancak herkes farklı şeyler söylüyor kimi örneğin film sektörüne ben araba.com diye site yaparım yine 1. yaparım diyen çok bu bana kuru laftan ibaret gibi geliyor. Nedense film domainlerinin içinde ismi güzel fakat isminde film kelimesi olmayan bir domain göremiyoruz. Buda bana onların teorisinin boş olduğunu gösteriyor.
Yani bana domain ile site hitinin alakası yok diyenler cevap yazmasın onların cevabını istemiyorum.
Konuya gelince sadece şunu soruyorum ads word kelime avcısında arattığımız film izle kelimesi örneğin 9m sorgu çekiyor ancak hd film izle yazdığımızda birden bu 1.5m e düşüyor. Burada aslında Hd [film izle] kelimesini sonuça kapsıyor. Şimdi ziyaretçi googlede hd film izle kelimesini sorgulatınca bu kelimeyi google düşük ihtimal olarakmı görürür yoksa film izle kelimesi ile aynı kefeyemi koyar.
Ben şöyle bir sorgu yaptım googlede ; [film izle] şeklinde arama yaptım ve karşıma çıkan sayfalarda hdfilmizle filmhdizle fullfilmizle gibi siteler çıktı yani hdleride içine alıyor,
Fakat [hd film izle] şeklinde arama yaptığınıdza hd içermeyen siteler sorguda yok denecek kadar az çıkıyor.
Sonuç olarak yani HD film izle iki sorgudada önde bulunuyor gibi aramada ancak ADs wordde kelime bazlı hiti film izleninkini yüksek gösteriyor hd işin içine girince düşürüyor bunu anlayamadım.
Fakat google bunu farklı yansıtıyor gibi yani bana göre domain ne kadar çok kelime kapsarsa o kadar avantaja sahip dezavantajı şu akıldakalıcı olmaması olur.Bununda bir şey kaybettirmeyeceğini düşünüyorum.
Tek başıma böyle bir teori ürettim bu dediklerimde sizce ne kadar yanılıyorum. Domaini bu gün seçeceğim çünkü. Anlatım tarzım biraz kıttı parafraflama yapabilsem olurdu