Nofollowlu linklerin verilen siteye hicbir yarari olmadigini nerden ciakrdiniz hocam?
soyle dusunun, sizin bir siteniz var ve bir bilgi paylastiniz. o bilgi sadece sizde var ve tum siteler araciligiyla sizin siteniz kaynak gosterilerek tum internete yayiliyor. google hangi siteye giderse gitsin sizin sitenizi isaret ediyorlar. bunun da elbet cok cok buyuk faydasi var.
Yada gunluk hayattan dusunelim. 10 tane dukkan var her biri birsey satiyor. birisi geliyor ve diyor ki herhangi bir dukkana, "ben xxx almak istiyorum sizde var mi?". Dukkan sahibi diyor ki bende yok su dukkanda var (nofollow), yada diger bir dukkan diyor ki "su dukkanda var, hem de kaliteli ve lezzetlidir(dofollow)" . Bu ne demektir? gelen anketor belki o dukkani gosterdikelri icin gidip pek incelemiyor (google bot), ama onerdikleri icin bu dukkan en azindan bu konuda digerlerinden daha faydali muhakkat der. Ama bu anketore her dukkan cok iyi xxx mali var tavsiye ederiz derlerse tabi ki daha da olumlu sonuc alir. Yada gelen bir musteriye, bizlerde yok su dukkanda var denilmesi(nofollow) o kisinin onerilen o dukkandaki malin cok cok iyi oldugu soylenmedigi icin o dukkana gitmeyecegi ve aldigi malin kaliteli olmayacagini gostermez, fakat "mallari gercekten iyidir, ve su dukkanda bulabilirsiniz (dofollow) denilmesi, tabiki o musterinin onerilen o dukkana gidip satin alma (ziyaret sayisi) oranini arttiracaktir.
Biraz karmasik, ma bir o kadar da anlatim bakimindan gunluk hayattan bir ornek vermek istedim. umarim bi nebze de olsa yardimci olmustur. (soylediklerimden eksik yada yanlis olanlar, veya alternatif fikri olan uzman arkadaslar yanlislarimi ve eksiklerimi duzenlerse, hem ben daha dogrusunu ogrenmis olurum, hem de arkadasa daha saglikli bilgi vermis oluruz, yorumlarinizi esirgemeyin lutfen.)
Kolay gelsin.
Ben çıkarmadım pek çok yerde okuduğum bir şey bu her kafadan bir ses çıkıyor bu konuda.