Bir gün R10 forumlarında bir yolcu konu açmış.. İlçe Sitesi yaptıracakmış...
Konu ile ilgili birkaç yorum yazılmış,,, Bir firma konu ile ilgili fiyat vermiş, konu sahibinin hesabına uyması durumunda işi yapabileceklerini söylemiştir..
Bu firmanın verdiği fiyat bazı arkadaşlar tarafından uygun bulunmuş, neden böyle uygun fiyat verildiği sorulmuş.. Firma yetklisi konu ile ilgili birkaç cevap vermiş .

Bu sırada birşeyden anlamayan kuşlar gelmiş. Konuyu baltalamaya başlamışlar.. Konuyu baltaladıkları yok.. Sadece firmanın çalışma prensiplerini irdeliyorlar.. Birisi diyor 500 TL datacenter kurulur.. Diğeri diyor Siteyi sizde barındırmasını şart mı koşuyorsunuz.. . Bunlarla ilgili cevap verildikten sonra Bir başka kuş gelip Lisanslama mı yapacaksınız diyor.. Adam özel script yaptırıyor. diye firmanın çalışma prensiplerini sorguluyor...

Evet arkadaşlar. Adam özel script yazdıracak.. Haklısınız.. Ancak Özel Script ile AÇIK KAYNAK KODLU SCRİPT arasında farklılıklar olduğunu düşünüyorum..

Yukarıda konu sahibinin ayrıntılarını yazmış olduğu sistemin AÇIK KAYNAK KODLU OLARAK fiyatı : 35.000,00-TL + KDV 'ye yapıyoruz arkadaşlar..
Özel Yazılım Olarak İstenirse Lisanslanarak : 3.500,00-TL+KDV

Barındırma hizmeti ilerleyen yıllarda bizim tarafımızdan yapılacak olması durumunda yıllık 500-TL sunucu bedeli alınmaktadır..

FİRMA YETKİLİSİ BU ŞEKİLDE AÇIKLAMASINI YAPTIKTAN SONRA ŞU DETAYA İŞARET ETMEK İSTİYOR..

Piyasada 300-500 liraya iş yapacak firma da çok. Adam da çok.. Bu konuda bir kişi sistem ile ilgili fiyat istemiş.. Eğer bir sistem yapabilecek bilginiz yoksa fiyat veremezsiniz. Fiyat verebilecek birikiminiz yoksa VERİLMİŞ OLAN FİYATLARI, sunulacak olan hizmetleri ve özel şartları da eleştiremezsiniz..

SIRF YORUM YAPMIŞ OLMAK İÇİN YAPTIĞINIZ YORUMLAR NEDENİ İLE BU FORUMUN DÜZEYİNİ DÜŞÜRÜYORSUNUZ..

BU KONUDA BENİM VERDİĞİM FİYAT + HİZMET + DİĞER ŞARTLAR İLE İLGİLİ YORUM YAPACAK OLAN TEK KİŞİ VARDIR. O DA KONUNUN SAHİBİDİR Kİ.. O DA TEK ŞEKİLDE YORUM YAPABİLİR.. BENİM HESABIMA UYDU -- VEYA -- UYMADI .. ŞEKLİNDE

Diğer arkadaşlar konuyu kirletmekten başka işe yaramıyorlar..

Masalın sonuna gelelim artık.. Konuyu başlatan yolcu ortada olmadığından konu çöp olmuşşşş gitmiişşşş.....