Bugün birşey daha öğrendim... Wp sitelerimden biri daha hacklendi

server'daki shell'den kaynaklandığını bile bile yinede kasıyorum kendimi... En azından birşeyler öğreniyorum diye artık önemsemiyorum... Başka bir Reseller aldım ve tüm sitelerimin yedeklerini taşıdım bu yüzden biraz rahatım aslında...
Neyse; sitem hacklendi ve temamın index dosyası değiştirildi. Bu yüzden yeni bir tema yükleyeyim dedim.
Wordpress Tema yüklerken FTP bilgisi istemeye başladı. Daha önce karşılaşmadığım bir sorun olduğu için biraz araştırdım....
ftp bilgilerimi doğru girmeme rağmen aşağıdaki hata çıkıyordu...
İstediğiniz işlemi yapabilmek için WordPress web sunucunuza erişmelidir. Lütfen devam etmek için FTP bilgilerinizi girin. Eğer giriş bilgilerinizi hatırlamıyorsanız, web barındırma firmanızla iletişime geçmelisiniz.
Bunu biraz araştırınca bu sorunu gidermek için bir sürü fikir verildiğini gördüm.
Config.php dosyasının editlenmesi,
SSH üzerinden işlemlerin yapılması,
Eklenti kurularak bu sorunun giderilmesi,
Ama tüm bunların güvenli olmayacağını düşündüm. Biraz daha araştırınca, istediği FTP bilgilerini yalnış yazdığımı gördüm.
Sunucu adı yazılı olan bölüme; ftp.siteninismi.com yazıyordum meğer bu bölüme localhost yazmak gerekiyormuş.
Örnek;
Sunucu adı : localhost
FTP kullanıcı adı :ardabeyaz
FTP parolası :123456
Bağlantı Türü
Bağlantı Türü FTP FTPS (SSL)
Bu her güncelleme yaptığınızda, her eklenti eklediğinizde yapmanız gereken bir işlem oluyor ama sonuçta hiç bir dosyanın içeriğini değiştirmek yada bir eklenti eklemek zorunda kalmıyorsunuz.
Not: Bazı arkadaşlar için çok bilindik çözümler olabilir bunlar, ama benim tam 2 saatimi aldım

umarım birileri 2 saat uğraşmadan okuyabilir bu yazdıklarımı.
Saygılar. Arda BEYAZ