Şimdi buraya bir video eklerdim, izlemeye dayanamazdınız.D.Cisse - Valencia gibi futbolcuların sahada kemiklerinin nasıl kırıldığını görenler vardır aranızda.Ve şu an oynuyorlar deli gibi
Yalnız kilo almakta, vermekte zor işler.Spor yapmak zor değil ama özen gösterilmesi gereken işler.Mesela bende kilo alamıyorum, neyse.
40 TL'ye özel hastahaneler de kemik tarama testi yapılıyor.Git bi ona baktır, zararsız uzanıyorsun alet gidip geliyor 5 dk sürmüyor.
Bunu yaptır önce kemiklerine bir baktır...Bu yaşıma geldim 1 kere doktorlar kemik konusunda bana birşey demedi.Ve geçen yıl ayna karşısında birden aynen ablam yanımdaydı şunu dedim "ya benim kemiklerim mi eriyor acaba" Öyle içimden gelen ses ve demek ki Allah...Diğer gün ablam hemen baktıralım dedi gittik ve %17'lik kemik kaybı olduğu ve ilaç kullanmam gerektiği yoksa daha ilerleyeceği söylendi
1 sene geçti 3 ay önce gittim ve bu %8'e inmişti.Bu da normal değerlermiş herkeste olabilecek.1 sene sonra yine gidecem.
Yani demek istediğim insan birazda kendini tanımalı ve herşeyi kuralına göre yapmalı.Ben duvarlara yumruk atan bir insanım ve bi ara güçsüzleştiğimi ve ellerimin acımaya başladığını hissettim ve olay buradan başladı.
Gidip kemiğinize baktırın, başka sorunlarınız varsa iyi bir testten geçin.Allah korusun koşarken kalbi duran insanlar var.
Sporda temel kuraldır bence, acıdığı zaman bırakacaksın.Bırakıp bir düşük seviye devam edeceksiniz.Birden siz kilolar vermişsiniz, ağır programlar yüklenmişsiniz.Herşeyi yavaş yavaş zamanla yapın...Birden level atlamayın he
İnsanların en basiti futbolcuların ayakları, burunları kırılıyor.Ama 1 sene geçiyor dönüyorlar.Siz neden hemen pes ediyorsunuz? Pes etmeyin, ağrılarınız geçsin, iyi bir kontrolden geçin, sonra yavaş yavaş en amatörü, ilk başlayanı ne yapıyorsa onunla başlayın.
3kg ile kollarınızı çalıştırmaya başlayın, birden 5 sonra 10 vs gerek yok.Birden kilometrelerce koşmanıza gerek yok 1 km koşun sonra 100 m yürüyün.Bunları yavaş yavaş arttırın.Acıdığı yerde de bırakıp bir önce ki seviye ile devam edin.Veee tabi ki başınızdan, ayaklarınızın parmak uçlarına kadar önce iyi ısının.
Pes etmeyin, ben çok kez yarı yolda kaldım, bu konuda yaram çok.Hiç birşey için pes etmeyin.