Şimdi konuda eksik bişiyler olsa bile işi bilen yada bilen gibi görülen arkadaşların leştiri yerine eksik olanı koyması lazım diyorum.
Arkadaşın görüşünede katılıyorum son zamanlarda bu konuda bir sıkıntı var ama çaresi ne bilen yok.
Böle negatif görüşler konuya bişiyler katacaklarada köstek olur kanaatindeyim.
Sorun wordpress de değil, wordpress'i spam olarak kullanmakta. Namı diyar
paravan blog vs. Google bu işe karşı önlem alacağını önceden duyurdu. Bu güne kadar önlem almayanlar, şimdiden sonra önlem alsınlar.
İncelemeniz gereken konu :
Gooogle wordpress'e kızdı mı? değil,
Google arama kalite takımının, söylediklerine dikkat etmektir, bir örnek :
http://www.youtube.com/watch?v=yFxNda5Z4eE
İçerik kalitesini yakaladıktan sonra, spama neden yakalandığınızı araştırmaktır.
Kaspar Szymanski, google arama kalite uzmanı, 25 Mayıs 2011'de demişti ki,
"Spam algoritmasına takılırsa, aynı server üzerindeki tüm sitelere ceza verebiliriz." Eğer reseller vs kullanıyorsanız ve bu serverlar
google whitelist içinde değilse,
komşunuzdan dolayı da başınız derde girmiş olabilir.
Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için, sitelerinde white list ip garantisi veren hosting şirketleri kullanmanız gerekir. Örneğin G*d*dy, h*st*a*or vs.
Google'dan
John Mueller, 16 Kasım 2012'de "Birçok siteyle uğraşmak yerine bir tane
kaliteli site, yapın" demişti. Yani, spama yükleniyoruz mesajıdır bu. Bazı siteleri yok derecesine kadar küçülteceğiz anlamı taşır.
Demek ki, önce sorunun
kaynağını bulmak lazım. Ve her sitenin sorunu
farklı olabilir. Genel bir yorum ve cevap yazmak mümkün değil.
Ben illa cevabı istiyorum diyen de, iyi bir
seo analist bulup, ücreti karşılığında sorunu tespit ettirmelidir. Aksi takdirde
BHW gibi sitelerdeki her şehir efsanesine inanarak zaman ve para kaybına uğrarsınız.
Sayın @poetry74, tepki olarak yazmıyorum, bilgilendirmek amacıyla yazıyorum :
- A sistesine iyi gelen, artık B sitesine iyi gelmeyebilir.
- Ama wordpress'lerde oluyor? Çünkü en çok kullanılan sistemlerden birisi. Google'nı her algo değişikliği ilk bu sistemi kullananları rahatsız etmesi gayet doğal,
- Eleştiri nedenimiz, sorun tespiti yanlış olmasına rağmen, doğru gibi savunulmasıdır. Geçen haberlerde izlediniz, bir doktor kıza demiş ki 6 ay sonra ölürsün, senin ameliyatın Türkiye'de yapılmaz, sadece Abd'de miami xxx hastanesine gideceksin. Allah'tan Bakanlık olaya el attı. Meğerse Türkiye'de bu ameliyatı yapabiliecek kapasitede bir üni hastanesi varmış, meğerse o kızcağızın 6 ay'da ölürsün gibi bir şeyi yokmuş, takip edilmesi yeterliymiş.
Konuşan iki doktor var, hangisi doğru söylüyor? Cevap : Tabiki o işin uzmanı olanı.
Kendini uzman zanneden doktor, az kalsın bir hayatla oynuyordu.
NACİZANE TAVSİYEM, SİTELERİNİZİN HAYATIYLA OYNAMAYIN! UZMANLARI DİNLEYİN. Her doktor ameliyat yapamaz.