obie01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yahtzee oyunu dünyada ilk patent alınan oyun olarak biliniyor,1956 da alınan belgeleriyle,belki buna yaşın yeter ama cahilliğin önüne geçer.Google Play de Yahtzee diye arat bakalım kaç sayfalık aynı oyun çıkacak önüne.
İlk mesajımdada dediğim gibi dava açabilirsin binlerce patent davası olması hiçbir şeyi değiştirmez herkez açabilir davayı ama binde birdir kazanabilen diğerleri sırf karşı tarafı kaçırmak,vazgeçirmek için yapılırki tüm pay onlara kalsın.

Türkiyede işler ayak altında zaten,heryerde kopya ve çakma işler görebilirsin.Hemde her alanda.Ancak harcayacak biraz paran ve çevren varsa patentli malını yedirmemeye çalışırsın,onun dışında birşey olmaz.
Yaptığımız grafik çalışmalarını tezgahlarda t-shirtlere basılmış halde gördük hep haberimiz bile yoktu,diyelimki gittik patentini aldık çalışmaların ne yapacağız seyyar satıcıya dava mı açacağım,nasıl toplatacağım malını.Bugün burda toplar yarın başka bir yerde açar,ülkede bu işler böyle.

Gelelim icat olayına.Altavista'ya yazıp icadın tanımına bak bence,sen zaten bir şey icad etsen alır omuzlarda taşırlar,dünyanın dört bir yanından seni görmeye gelirler.Ne icadı ya, birisinin yaptığı arabayla çok iyi dirft yapmak icat değildir.,
Yapılmış bir şeyleri kullanarak farklılık yaratıp yeni bir bakış açısıyla herhangi bir alanda kullanılabilir bir şey yapmak vardır.İnovasyon denen bir şey var bildinmi?
Hadi bakalım Altavista göster kendini.

Çiğköfte icat...Bu yemeği ilk yapan adamın yanında olsan 'Mucit Bu' diye bağırırdın herhalde.Bunuda anlamadın dimi? Hakaret ettim sana birine mucitsin dersin dedim,yani sen o kadar iyi değilsin dedim sana..uvvv hakaret.
Bende diyorum geçen gün Karsa gittim dedim bir Adana Kebap yiyeyim hiçbiryerde yok,Hakkari ye gittiğimdede bulamadım,Tokat tada yoktu.Duramadım sordum bir döner ustasına "abi o patent li onu satabilmemiz için patentini almamız lazım o da çok pahalı o yüzden adana kebap yapılmıyor hiçbiryerde" dedi.Bu kadar anlamsızlaşmasın olay istersen.

Güzel olmasada,yapan için ciddi bir proje ise herkezin patent alması taraftarıyım,dava açmak için değil ama bunu farklı bir şekilde ben yaptım demek için önemli bir şey.(Bak katıldığım konuda hakkını veriyorum senin gibi kendimi gaza getirip coşmuyorum.)

Seni tanımadığım için kişilğini bilmem çok kral birisi olabilirsin ama kültürünü ve anlayışını küçümsediğim doğrudur.Karşına geldiğimde de hayatında duymadığın cümleler kurarım aklın almaz rahat ol.

"hey beyaz kurt sakin ol" demedim zaten onu sen uydurdun.
"Beyaz diş sakin" dedim,forumda normal msj atan adamada demedim zaten.Çok şükür memlekette hala belirli bir seviyede bilgiye ve mizah anlayışına sahip insanlar var.Onlar anlardı merak etme.
Wikipedia da güzel araştırma yapmışsın faydam olmuş sana

Yahtzee'i okumuşsun ama tam okumamışsın. Haklarını hasbro şirketine satmışlar. Diğer örnek verdiğin çakma Yahtzee oyunları piyasanın %1'ini bile kapsamıyor. Burada olay ticari. Sokakda tshirt satan adam benim umrumda olmaz. Bana artısı olur. Çünkü benim reklamımı yapıyordur. Bu tür şeyler en çok çanta sektöründe görülür. Sokakda Pazarda heryerde louis vuitton görürsün. Louis vuitton firmasıda onun orda olduğunu bilir. Ama yılda 1 kere onlara zarar verir toplattırır. Çünkü o satılan yerlerdeki insanların orjinali alacak zaten hiç bir zaman parası olmayacağını onlarda bilir.

Dünyanın hiç biryerinde olmayan bir internet projesinide bir türk bulabilir. Buda icat buluş fikir artık ne dersen de o senindir. Bununda patent haklarını alabilirsin. Yemeksepeti.com'un tüm patent hakları kendilerindedir. Ama diğer şirketler %1 bile piyasada yer alamadığı için adamın umrunda olmaz.

Seninde savundun nokta bize karşı yapılan bir şerefsizliği normal görmen.
Ben burada projem var diye konu açıyorum. Karşımdaki adamın ne adını soyadını ne adresini ne telefonu nede ne yaptığını bilmeden PM alayım dediğinde tüm proje detaylarını gönderiyorum Adamda bu projeyi alıyor. Kendine yapıyor. Sonra twitter hesaplarından filan süper proje buldum nasıl olmuş diye arkadaşlarına takipçilerine soruyor Sende bu adamı ofisinde oturup izlermisin yoksa yasal haklarını kullanırmısın? Bence sende yasal haklarını kullanırdın.

Kazanma konusuna gelince. Bir davaya 20 bin tl alan avukatlar var türkiyede. Bu tarz adamlarla çalışırsan davayı kazanırsın. Haklı olduğumuz davayıda %100 kazanmak için herşeyi yaparım. Konu bu kadar basit.