Merhaba
kendim sorun yaşarken şimdi işlemi nasıl yaptığımı anlatacağım
Öncelikle, domainleriniz ResellerClub bir bayisinden almış olmanız ve bu domainlerin bir müşteri (Customer) hesabında olması gerekiyor
a) ResellerClub un ana sayfasında
http://tr.resellerclub.com/
HemenKayıt Yaptır seçeneği ile ekrandaki gerekli bilgileri doldurup müraacat işlemine başlıyorsunuz ve hesabınıza min 150TL (Alan Adi Bayiliği için) yüklemeniz gerekiyor.
b) İster tlf (benim tercihim) ister email ile kendilerine durum bilgisi veriyor ve hesabınızın aktifleştirilmesini istiyorsunuz. Normal şartlarda para yükleminden sonra hesabınızın aktifleşmesi gerekiyor
c) Aynı sayfada sağ üst kısımdaki
Sisteme Gir ile hesabınıza giriş yapıyorsunuz. İlk girdiğinizde size biraz boş gözükecek bir ekran ile karşılaşıyorsunuz
d) Hesabınızda üst sağ köşedeki arama kısmına Müşteri ID veya ismini yazıyorsunuz... Doğal olarak olmayan müşteriyi bulamadığını bildiren bir ekran ve sol kısımda
EKLE butonu çıkacak ve burdan kendinize yeni bir müşteri hesabı ekliyorsunuz.
Gerekli alanları doldurduktan sonra yazmış olduğunuz email e bilgisi de ulaşıyor
e) Domain lerinizin olduğu eski hesabınıza girerek ordaki transfer etmek istediğiniz domain e tıklayıp ekrandaki Move Service seçeneği ile trasnfer işlemine başlıyoruz
Sizden zorunlu doldurulması gereken 2 tane kutucuk çıkacak.
1) Transfer edilecek ResellerClub Müşteri ID si
2) Aynı hesaba ait email adresi
hemen altında 2 li radio butonu var.
transfer işlemi esnasında domain bilgilerinin aynı kalıp kalmıcağını soruyor
Gerekli alanları doldurup işleme başlıyorsunuz ve sanileyeler içinde yeni hesaba domain leri transfer ediyorsunuz.
bütün domainlerininiz ResellerClub daki başka bir hesaba ücretsiz ve seri bir şekilde aktarmasını yaptım
Domain yenilenmesi :
Bayilik hesabıma girdiğimde zaten yenilenmesi gereken 30 günlük domain listesini gösteriyor
İsterseniz kendiniz bu süreyi azaltıp çoğaltabilirsiniz
sonra yenilemek istediğiniz domain i işaretleyip
Yenile butonuna basarak işleme başlıyorsunuz. Tabiki bunun için hesabınızda yeterli bakiyenin olduğunu düşünüyorum.
İşlemler çok kısa sürede gerçekleşiyor ve domain lerinizi (.com) yaklaşık 17 TL ye yenilemiş oluyorsunuz
Eğer bir sorun çıkar ise, bayi ler ile ilgilenen temsilciye email atmanız halinde kısa bir sürede aksayan işlemi tamamlamaktadırlar
3. domain imin 1 tanesinde oldu. Domain bedeli Kilitli Fon a aktarılmıştı. Bayi sorumlusu arkadaş kilitli bakiyeyi açıp domain imin yenilenmesi işlemini tamamladı
Bu adımlara gelmek baya uzun sürdü. Baya bir sinir krizleri yaşadım.
Ama firma ile iletişime geçince çok hızlı işlem yapabilmektesiniz
Bu sinirli anlarımda hem moral hemde işlem metodu konusunda yardımlarını esirgemeyen SüperServers ailesine teşekkür ederim
Başarılar