Merhaba arkadaşlar,
Webadam ile, benim için mutlu başlayan bir süreç, mutsuz bitti. Sizlere nedenini açıklayacağım.

Bugün bir arkadaşımın tavsiyesi ile webadam ile ilk kez çalışmaya başladım. Takdir edersiniz ki isimtescil vb. sitelerde domain fiyatları daha uygun fakat webadam ile çalışmayı istedim. Paypal ile, 1 adet kdv dahil domain ücreti olan 23,60 tl yi, seçmiş olduğum 1 adet domain için ödedim. Alıştığım üzere 5-10 dakika içerisinde domainimin aktif olacağını düşündüğüm için mutluydum. Fakat şu an webadamla çalışmaktan mutsuz olan bir müşteri olarak yazıyorum sizlere.

Sayfaya girdiğimde hemen benimle ilgilenmek için bir temsilci, canlı sohbet ile iletişime geçti. Bunu görür görmez ne kadar ciddi bir firma olduklarını düşündüm. Mutlu olmuştum. Domain almak için gerekli prosedürleri tamamladım. Müşteri temsilcisiyle konuştuğum zaman, bana 1-2 saat içerisinde açılır dediğinde gerçekten şaşırmıştım. Takdir edersiniz ki normalde isimtescil ile çalıştığımdan 5-10 dakika içerisinde domain'in aktif olmasını bekliyordum. Şaşırdığım nokta ödemesinin alındığı bir domainin neden 1-2 saat sonra tarafıma tescil edileceği idi. Belki sistemde çalışma vardır diye düşündüm. Tabiki acelem de vardı. Çünkü domain'i almak isteyen sadece ben değildim.

Saat 21.05 sularında yaptığım ödeme ile, panelde aktif görünen domainim 1-2 saat sonra baktığımda tarafıma tescil edilmemişti. Hiç bir yere tescil edilmemişti. Bu yüzden 23:17 de, yani 2 saati biraz geçtikten sonra destek bildirimi açtım. Saat 00.01 'de yanıt geldi. Bu firmayla çalıştığım için mutsuz olmaya başlamıştım.

00.15 civarı tekrar whois çektiğimde site hala tescil edilmemişti. Saat 00.31 civarı domaini kaptırdığımı görmemle beraber gerçekten hayal kırıklığına uğradım.

Açıklama ne kadar sinirli olsam da, gülmeme sebep oldu. "Sanırım aynı anda 2 kişi kayıt etmeye çalıştı". Çocuk kandırıyorlarmış gibi hissettim bir an. Diyecek bir şey bulamıyorum. Çok yazık...

Anladığınız üzere, bildiğim siteler ile çalışmamam bana domaini kaptırmaya mal oldu. Yaşadığım mutsuzluğu nedenleriyle birlikte sizlere anlatmak istedim. Webadamdan almaya çalıştığım, alamadığım hizmetten mutsuz olduğumu sizinle paylaşmak istedim. MarkKHK m.9 ve 68’in uygulanmasında düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarına dikkat edilmesi hususuna uygun olarak oluşturduğumu düşündüğüm bu görüş yazısını dile getirmek istedim.

Not : Para iadesi yapıldı dedikten sonra 1 saat geçti. Paypal panelimde hiç bir şekilde iadeye dair işlem görünmüyor. Bu yüzden tekrar bildirim açıyorum.
Not 2 : 2. bildirimden sonra anında ödeme yapılmış. Sanıyorum hakkım olan bir şeyi, webadama bir çok kez söyleyerek alabiliyorum

Son olarak Webadam ile bir daha çalışmayı düşünmüyorum.