Merhaba,

Redstationda dedicated sunucum var. Şöyle bir sorunum varki, sunucumdaki sitelerden 3 tanesi vbulletin ve bu vbulletin panelinden üyelere ara ara mail gönderimi yapıyorum. Günde ortalama nerden baksanız 15-17 bin arası mail trafiğim var. Mailler kesinlikle spam mailler değil tamamen kayıtlı üyeleri sitedeki önemli konu başlıklarından haberdar edebilmek amacıyla gönderilen mailler. Onun haricinde üyelerin şifre sıfırlaması yada admin onaylı kayıtları sonrasında onaylandı maili vsvs gibi mailler.

Şimdi sorun şu, bildiğim kadarıyla redstation sunucu başına en fazla 1000 mail gönderimine izin veriyor günlük, bunun üstüne çıkacak olursa gönderime izin vermiyor. Yani mail için extra sanal sunucu yada sunucu almamız şart gibi görünüyor. (Ben bilmiyorum, araştırıp sordum birkaç arkadaşıma, onların verdiği bilgiler bu yönde - http://www.redstation.com/dedicated_...mailrelay.html )

Tam olarak emin olamadığım için buraya konu açtım. Bu söylenenler gerçekmi yoksa bir şekilde mail gönderimleri oluyormu? Yanlış hatırlamıyorsam geçenlerde bunun gibi bir konuda InternetBilişim Onur Bey ile bu konu hakkında yazışmalarımız olmuştu konu içerisinde ama kesinliğe kavuşturamadık. Kendisi ortalama 25 bin civarı maili sorunsuz gönderebildiğini ve bunun için extra mail server kullanmadığını belirtti.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Zira ayda 30-50 lira boşu boşuna mail server için sunucu parası ödemek istemiyorum.

Saygılar..