mener adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Alım yapılacaksa bankalardan alım-satım yapılmasını öneririm. Fiziki teslim maliyeti artırır.
2- Ufukta altın ihtiyacı görünüyorsa fiyat riskini ortadan kaldırmak için alınabilir. Ama ben altını da pek yatırım aracı olarak görmüyorum.
3- Altını yatırım aracı görmüyorsam da mali bir alternatif de ortaya koyamıyorum. Mevduat faiz oranları enflasyon kaynaklı reel değer kaybını bile karşılayamaz durumda.
4- 23 yaşıma kadar hiçbir birikim yapmadım, sadece okudum, öğrendim. Şimdi birikimimin değil, öğrendiklerimin ve artırdığım zihinsel kapasitemin semereleriyle rahatlıkla geçimimi sağlayabiliyorum çok şükür. Çok genç yaşta para biriktirme eğilimine karşıyım. Bence tasarruf etmeyin, kitap alın, eğitim alın, dil öğrenin, yapmak istediğiniz işle ilgili bilgi edinmek maksatlı yurtdışı seyahatleri yapın. Doğru yatırımları yapabilirseniz katbekat fazlasını zaten alırsınız kısa süre sonra. Üç kuruşu dört kuruş yapmakla yol kat edemezsiniz, büyük düşünün.
Abi dediklerinde haklisin lakin benim amacim altinin degerlenip beni zengin etmesi degil. Ben iyi kazanan ama bi o kadarda savuran bir insanim. Yarin bu kadar iyi kazanamayabilirim veya giderlerim bu kadar az olmayabilr bu yuzden altini bi kosede param olmasi icin istiyorum. Yatirim degilde guvence olarak bakabiliriz buna.

İsbanktan almayi dusunuyorum altin. Gram mi yoksa ata mi yada tam altin mi bilmiyorum bu konuda yardim istiyorum.