Fiyat olarak referans olması açısından;
borsaa.com 30-50 TL arası satın aldım.
spekulator.net 100 TL aldım.
borsa.cc 50 TL aldım.
borsa.org satışa koymuşlar geçen aylarda, görsem 1000 TL verirdim.
Fiyat skalası bu şekilde.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:21:31 -->-> Daha önceki mesaj 16:20:29 --
DovizAnaliz benim ilgimi çekmemekle beraber, güzel domain. Foreks firmalarına ya da foreks işine bulaşan aracı kurumlara teklif edin kanımca.
Bir şeyi açıklığa kavuşturmak isterim. Bir çok mesajınızda spekulator.net 'i aldığınızı beyan etmişsiniz ancak ilgili domain başka bir kimsenin üzerinde gözüküyor ve Sedo'ya park edilmiş halde. Zannımca org ile net'i karıştırmak gibi bir dalgınlığı yaşıyorsunuz. Ya da spekülasyon yapıyorsunuz borsacı ağzı ile konuşacak olursak.
Bir diğer konu ise borsa*org domain'i 1500 TL'den bu forumda günlerce hatta haftalarca satışta durdu, eminim ki siz de görmüşsünüzdür. Ama şu an "olsaydı da, etseydi de" diye yorumlarda bulunuyorsunuz bu yanlış. O dönem maddi güçlüğüm olduğu için ilgili domain'i alamadım. Eğer alsaydım da benim satış fiyatım en aşağı 5-6 bin TL olurdu. Ve siz de "1500 TL'ye aldın, 5-6 bin TL 'ye satıyorsun" gibisinden muhabbetler çevirebilirdiniz. "Bu kanıya nereden vardın?" derseniz, sizin yazdığınız cevapların sonucunda derim.
Şu unutulmamalıdır ki bir kimse bir domain'e kendince bir fiyat biçebilir. Ama bu demek değildir ki; o domain'in gerçek fiyatı odur ya da 2. 3. satışlarında benzer fiyatlara satılabilir. Fiyatı satıcısı ve malın piyasası belirler.
Sizin "fiyat skalası" diye belirttiğiniz durum bütçenizi belirtir. Benim veya bir başka kişinin malının ederini siz ölçemezsiniz. Bütçeniz domain'ler için yeterli gelmiyorsa uzun uzadıya portföy değerlendirmesi yapar gibi değerlendirme yapmanıza lüzum yok.
Borsa*org domain'i 1 tanedir. 2. 'si varsa gidin alın. 2. 'si olmadığına göre bütün domain'leri borsa*org 'a ve bu ortamda yapılmış satış fiyatına göre değerlendirip de, damgalayamazsınız. Vakti zamanında yabancı forumlarda doviz*net 25$ 'dan satılmış. Sizin mantığınızla doviz*net 'in sahibinin yakasına yapışalım en fazla 50$ veririm diyerek domain'i isteyelim.
İlginizi çekerse;
Borsa Analizleri - 2000 TL (com uzantısı)
Teşekkür ederim.