İlk konumuz olarak telif hakkına sahip materyal sahibi kişinin videoyu farkettiğinde itiraz etmesi ile hesap riske girebilir, bunu nasıl garanti ediyorsunuz demiştim
diye cevap verdiniz, bende demek ki risk var, garanti edemiyorsunuz bilgilendirme teşekkür ederim dedim.
2. Konumuz 3. Şahıs eşleştirmesi üzerine sizin ortaya koyduğunuz 5 saniye sohbetiydi;
cevabını verdiniz, bende düzeltme yaptım; 3 saniye ile bu uyarıyı aldım, dikkat etmelisiniz bir iş sahibi olarak dedim.
Bu konuşmada ne bir manipülasyon var, ne de bir baltalama, tamamen bilgi alma ve bilgi sahibi yapmak amaçlı kurulan cümlelerdir.
Eğer telif hakkı ile 3. şahıs eşleştirmesini ayırt etmek istiyorsanız ve kullanıcıların yanlış yönlendirilmesini istemiyorsanız başlangıç tanıtım metninizde açıkça 3 durum var derken bunu es geçip hesabın kapanmasına direkt sebep olan "gerçek materyal sahibinin şikayetini" alt bilgi olarak vermektense dikkat etmeniz gerekenler kısmı ile yapmanız gereken uyarı
1. Telif Hakkı Uyarısı: Materyalin orjinal sahibinin şikayeti üzerine hesabınızın 3 hamlede kapatılmasına sebep olan şikayettir, bu yüzden kesinlikle başkasına ait videoları kullanmamaya özen göstermelisiniz, hesap kapanma riski çok yüksektir.
2. 3. Taraf Eşleşmesi: Telif hakkı olan yasal bir materyalin içeriğinin kısmen yada tamamen videonuz içeriğinde bulunması ve Youtube sistemi tarafından eşleştirilmesi ile "Monetize" seçeneğinin dışında kalmasına sebep olur. Aynı zamanda yapımcı firma tarafından verilen yetkilerle Dünya genelinde veya belirli bölgelerde arama sonuçlarında çıkmanız veya yayın yapmanız engellenir.
Olmalıydı.
Konu üzerine sürekli araştırmakta olduğum için şu ana kadar birikimlerimi kaybetmek istemediğimden detaylı bilgi almak istedim sizden, toplu çekimin riskini siz de bir iş sahibi olarak fazlasıyla biliyorsunuz.
Ticaret güzeldir, ufuk genişletir, insanları tanıtır, farklı bakış açıları ve hayatınıza ivme kazandırır; ama insan kaybetmemeye ve tüketiciye zarar vermeden maksimum hassasiyet ile gerçekleştirilmesi gerekir.
Anlayışınız için teşekkür ederim, keyifli satışlar dilerim.
Öncelikle 3 saniye mevzusunu ben yanlış anlamışım kusura bakmayın.
Beni uyarıda bulunmamakla itham ediyorsunuz benim video yüklediğim kişilerin yüzde sekseninin konuda mesajları var herhangi birine bir pm atıp bu konuda kendilerini bilgilendirip bilgilendirmediğimi sormak zor olmaz sanırım. Aynı şekilde yüklenen videolardan dolayı ihtar alıp almadıklarınıda sorabilirsiniz. Tekrar üzerine basa basa söyleyeyim kendi videolarınızı çekmiyorsanız her zaman telif ihtarı ile karşılaşabilirsiniz.
Ben ticaret yapmaya 1988 yılında başladım o zamandan beride ticaret hayatının içindeyim. 25 yılda tek bir şey öğrendim oda ne olursa olsun müşteri memnun olmalı. Sizden rica ediyorum benden hizmet almış herhangi birine memnuniyetini sorun ondan sonra diyaloğumuza geri dönelim.
Toplu çekim konusuna gelecek olursak tek tek video yüklemek ile toplu yükleme arasında zerre fark olmadığına emin olabilirsiniz. Aylardır kendi kanallarıma hem tek tek hemde toplu şekilde video yüklüyorum. Tek yüklemelerdede toplu yüklemelerdede eşleşen 3.taraf uyarısı çıkıyor bu uyarıyı görünce videoyu yada videoları siliyorum şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım kendi kanallarımda 100 k video olduğunuda belirteyim. Telif hakkı ihlali almadımmı elbette aldım ama ihlal aldığım videolarda ihlalden önce ne 3.taraf eşleşme uyarısı nede video bazı ülkelerde yada dünya genelinde engellendi uyarısı vardı. İhlal aldığım videolar dizi fragmanlarıydı ve dizinin hak sahipleri tarafından yapılan şikayet üzerine telif hakkı ihlali aldım.
Burada sizin anlamadığınız yada karıştırdığınız konu şu bu konuyu ilk mesajımdada belirttim eğer kendi içeriğinizi üretmiyor tv kanallarından kayıt yapıyorsanız,youtubedaki kanallardan video çekiyorsanız kısacası sizin olmayan videoları yüklüyorsanız ister tek tek ister milyon milyon yükleyin her zaman telif ihlali riski ile karşı karşıyasınızdır. Benim ilk mesajımda dile getirdiğim durumda budur. Ancak siz dile getirdiğim bu durumu toplu yüklemeye mal ediyorsunuz, benim itiraz ettiğim nokta burası. Onun dışında üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri söylüyoruz.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:08:36 -->-> Daha önceki mesaj 17:00:16 --
Bilgilerimi göndrdim hocam bi konuda da yardımınızı istedim yardımcı olursanız sevinirm...
İYİ ÇALIŞMALAR
Pm gönderdim.