olli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3.taraf eşleşmesi ile telif hakkı ihtarı arasında dağlar taşlar fark olduğunu biliyorsunuz değilmi?
3.taraf eşleşmesi uyarısı çıkmadan bir videoda telif olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Sizin yazdıklarınızı okuyan ve daha önce hiç bu iş ile uğraşmamış ancak hevesli biri sizin yazdıklarınızı okuduğunda toplu yükleme yaptığında hesabında 3.taraf eşleşmesi olacağını ve hesabının kapanacağını düşünmezmi? Buna göre yaptığınız manipüle değilmidir?
İlk konumuz olarak telif hakkına sahip materyal sahibi kişinin videoyu farkettiğinde itiraz etmesi ile hesap riske girebilir, bunu nasıl garanti ediyorsunuz demiştim

Ancak biz videoyu yüklemişiz üzerinden bir hafta geçmiş videonun sahibi (burada videonun sahibinden kastım videoyu çektiğimiz kanalın sahibi değil) videonuzu şikayet ederse ona yapılacak bir şey yok. Bu durumla karşılaşmamak için alınacak tek bir önlem var oda tamamen kendinizin çektiği videoları yayınlamak. Tüm forumda kendi çekimi videoları yayınlayan kişi sayısı 3ü geçmeyecektir, kalan yüzlerce arkadaş sizin bahsettiğiniz risk gurubuna giriyor ve herkes bu riskin farkında.
diye cevap verdiniz, bende demek ki risk var, garanti edemiyorsunuz bilgilendirme teşekkür ederim dedim.

2. Konumuz 3. Şahıs eşleştirmesi üzerine sizin ortaya koyduğunuz 5 saniye sohbetiydi;

Ben onu toplu yükleme için söylemedim, tekil yüklemede içinde aynı şeyler geçerli.
Siz bir yerden aldığınız bir videonun gerçek sahibinin siz videoyu yükledikten bir ay sonra sizi fark edip şikayet etme ihtimali ne kadarsa benim yüklediğim videolarda da ihtimal o kadar.
Bildiğim kadarıyla eşleştirme olmaması için sürenin 5 saniyeyi geçmemesi gerekiyor. O ihtimalli bir videoyu yakalayıp yüklediyseniz üzerine birde şikayet edildiyseniz bedeviden bir farkınız yok demektir
cevabını verdiniz, bende düzeltme yaptım; 3 saniye ile bu uyarıyı aldım, dikkat etmelisiniz bir iş sahibi olarak dedim.

Bu konuşmada ne bir manipülasyon var, ne de bir baltalama, tamamen bilgi alma ve bilgi sahibi yapmak amaçlı kurulan cümlelerdir.

Eğer telif hakkı ile 3. şahıs eşleştirmesini ayırt etmek istiyorsanız ve kullanıcıların yanlış yönlendirilmesini istemiyorsanız başlangıç tanıtım metninizde açıkça 3 durum var derken bunu es geçip hesabın kapanmasına direkt sebep olan "gerçek materyal sahibinin şikayetini" alt bilgi olarak vermektense dikkat etmeniz gerekenler kısmı ile yapmanız gereken uyarı

1. Telif Hakkı Uyarısı: Materyalin orjinal sahibinin şikayeti üzerine hesabınızın 3 hamlede kapatılmasına sebep olan şikayettir, bu yüzden kesinlikle başkasına ait videoları kullanmamaya özen göstermelisiniz, hesap kapanma riski çok yüksektir.

2. 3. Taraf Eşleşmesi: Telif hakkı olan yasal bir materyalin içeriğinin kısmen yada tamamen videonuz içeriğinde bulunması ve Youtube sistemi tarafından eşleştirilmesi ile "Monetize" seçeneğinin dışında kalmasına sebep olur. Aynı zamanda yapımcı firma tarafından verilen yetkilerle Dünya genelinde veya belirli bölgelerde arama sonuçlarında çıkmanız veya yayın yapmanız engellenir.

Olmalıydı.

Konu üzerine sürekli araştırmakta olduğum için şu ana kadar birikimlerimi kaybetmek istemediğimden detaylı bilgi almak istedim sizden, toplu çekimin riskini siz de bir iş sahibi olarak fazlasıyla biliyorsunuz.

Ticaret güzeldir, ufuk genişletir, insanları tanıtır, farklı bakış açıları ve hayatınıza ivme kazandırır; ama insan kaybetmemeye ve tüketiciye zarar vermeden maksimum hassasiyet ile gerçekleştirilmesi gerekir.

Anlayışınız için teşekkür ederim, keyifli satışlar dilerim.