Şimdi güzelce yazılmış çizilmiş ama yönetimin koyduğu kurallara muhalefet etmek yerine bir standartın oturması için kesinlikle hepimiz üstümüze düşeni yapmalıyız dostlar aşşağıdaki arkadaşımda lütfen beni kötü niyetli olarak algılamasın sadece belirttiği hususlara bende kendi görüşümü belirttim...
Bence yönetimdeki arkadaşlar iyi niyetli olarak birşeyler çabalıyorlar...
1- Yarışmaya maksimum 5 çalışma ile katılabilirsiniz.(dünya üzerindeki hiçbir tasarım yarışmasında sayı sınırlaması yoktur)
Nedenini belirtmiş kurallarda neden eklendiğinin bunun tartışması yapılmaz eğerki siz karşı çıkıyorsanız yönetime bildirebilirsiniz, kaldırılır yada yeniden düzenlenir, ayrıca yabancı bilindik yarışma sitelerine de bir göz atınız lütfen...
2- Logo yarışmasındaki tuval boyutu 1280*720 dir, bu tuval üzerine ister kurumsal kimlik görüntüleri istenirse da başka sunumlar eklenebilir. (hiçbir mantığa dayanmıyor.)
Hangi mantığa dayanması gerekiyor sizin mantığınıza mı benim mantığıma mı yoksa başka bir üyenin mantığına mı yoksa başka sitenin mantığına mı ?
3- Yarışma sahibine özel mesaj göndermek yasaktır, sormak istediğiniz tüm konuları konu altındaki mesajlarınızla iletebilirsiniz, gönderilmesi halinde ise cezai işlem uygulanacaktır.
(defalarca yapıldı yarışma sahiplerinden de PM aldım, yarışma sahibi istediği gibi yönlendirebilir PM üzerinden. mesajdaki yönlendirmeler diğer yarışmacıların motivasyonunu bozar.)
Bende defalarca şahit oldum özel mesaj üzerinden yapılan anlaşmalara yada saçmalıklara hadi birde bu şekilde düşünün? Bu arada niye çalışma sahibinin vurgulanmasını istediği noktalar size özel mesaj ile gönderilsinki bu nerede hangi sitede böyle vurguanmak istenen noktalar açıkça konuya belirtilmeli bence, motivasyonu da bozmaz kullanıcı daha rahat çalışır yarışma sahibinin istediği doğrultularda...
7- Yarışmaya alıntı logolar ile yada varolan logoların yeniden düzenlenmiş halleri ile katılmak yasaktır. (logo'nun yasal sahibi istediğini yapar. bu konuda kimseye söz düşmez)
Burada alatılmak istenen gayet açık ve net alıntı logolar yada hazır vektörlerle katılmak yasak, eleştiri modundan ayrılıp okumak lazım...
8- Yarışma bittikten sonra oluşabilecek sıkıntıları önlemek için yarışma kazananı açıklandıktan sonra konu kilitlenecektir, kilitlenme süresince kazanan çalışma hakkında yada başka konularda yorum yapanlar ise cezai işleme tabii olacaklardır, konunun kilitlenmesi yarışma sahibinin sorumluluğundadır yarışma bitip gerekli mesajlar eklendikten sonra report edilmelidir.( çok gereksiz)
Bence çok gerekli ve iyi bir kural yarışmalardan sonraki boş mesajlara tanıklık etmeyeceğiz ve her konu belirli bir düzen içerisinde olucak...
10- Logo yarışmaları için maksimum süre 7 gün, web tasarım yarışmaları için maksimum süre 10 gündür, daha fazla yada daha az zaman dilimi içinde yapılmaya çalışan yarışmalara izin verilmeyecektir. (hayatınızda kaç tane tasarım yaptınız ?)
Üstad çok olsa çok denir az olsa az deniyor nedir bu kararsızlık ve muhalefet anlamadım gitti...
11- Logo yarışmaları için taban fiyat 200 TL / web tasarım yarışmaları (Ansayfa + 1 Alt Sayfa .psd) için taban fiyat ise 500 TLdir. (bununla ilgili fiyat tablosu mevcut anlamadığınız işlere karışmayın)
Siz en iyisi gönderin fiyat tablonuzu ona göre konulsun kurallar...