Ben bir şey merak ediyorum, hizmeti almadan önce öğrenmek için yazıyorum sakın baltalama olarak görmeyin.
1000 adet video, herhangi birinin videosu, buldu, şikayet etti, denk geldi; oldu ya.
Telif hakkı bildirimi yaptı, pat hesap uyarı aldı, gelirler riske girdi ve büyük ihtimal hesap kapanacak; böyle bir durumun olmayacağının garantisini nasıl veriyorsunuz öğrenmek isterim, akabinde hizmeti satın almak isterim 2000 video için düşünmekteyim.
Youtubea video yüklerken karşılaşılan 3 farklı telif uyarısı var bunlar
Eşleşen üçüncü taraf içeriği, Video bazı ülkelerde engellendi,Video dünya genelinde engellendi.
Eşleşen 3.taraf içeriğinde yayıncı videonun yayınlanmasını engellemiyor ancak ilerleyen zamanlarda şikayet edebiliyor.
Video bazı ülkelerde engellendi uyarısında yayıncı videonun bazı ülkelerde kendisi dışında yayınlanmasını engelliyor. Bu videoyu belirlenen ülkeler dışında izleyemiyorsunuz. Sanırım video yayıncının telif hakkının olduğu ülkelerde engelleniyor.
Video dünya genelinde engellendi seçeneğinde ise o video youtubeda kesinlikle izletilemiyor. Yayıncının telif hakkı tüm dünyada geçerli.
Bizim yüklediğimiz videolarda bu 3 durumda görülebiliyor, daha doğrusu herkesin yüklediği videolarda görülebilir. Biz videoları yüklerken bir taraftanda telif ihlali veren videoları siliyoruz. Yani youtube videoları daha indekslemeden videolar kanaldan kalkmış oluyor. Yükleme sırasında telif ihlali uyarısı almak neredeyse imkansız hale geliyor.
Ancak biz videoyu yüklemişiz üzerinden bir hafta geçmiş videonun sahibi (burada videonun sahibinden kastım videoyu çektiğimiz kanalın sahibi değil) videonuzu şikayet ederse ona yapılacak bir şey yok. Bu durumla karşılaşmamak için alınacak tek bir önlem var oda tamamen kendinizin çektiği videoları yayınlamak. Tüm forumda kendi çekimi videoları yayınlayan kişi sayısı 3ü geçmeyecektir, kalan yüzlerce arkadaş sizin bahsettiğiniz risk gurubuna giriyor ve herkes bu riskin farkında.
Telif konusu açılmışken bir çok kez sorulan bir soruyada topluca cevap vereyim. Bir çok arkadaşımız özellikle kolaj yapılmış videoların telifi olduğunu telifin o kolajı yapan kişiye ait olduğunu düşünüyor. Videonun telifi varsa bile telif o videoyu kolajlayan kişiye ait değildir. Örneğin komedi filmlerinden komik sahnelerin birleştirildiği bir videoda telif hakkı filmlerin yapımcısına aittir. Filmi kesip birleştiren kişiye değil.