SefaCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ellerine sağlık hocam, fakat yapılacak projelerde bir şifre için bu kullanılırmı orası düşündürücü tabi... php nin kendi içindeki fonksiyonlar varken hele iyilerinden bir tanesi de bu http://php.net/manual/en/function.crypt.php amacım sizin yaptığınız kullanılmaz veya hatalı yada doğru değil demek değil benim görüşüm sadece bu... yalnış anlamayın... tekrar ellerinize emeğinize sağlık kolay gelsin...
BHM2 sadece php için yapılmış bir şifreleme methodu değil, en son bildiğim kadarıyla C++, python, C# versiyonları vardı fakat yukardaki linkte sadece PHP,JS ve Python sürümleri var. PHP nin içerisinde olduğunu varsaydığınız crypt fonksiyonu MD5, SHA ve Blowfishten ibaret. Bu şifreleme methodlarının bilindik olması ne kadar düşük ihtimalle olsa da güvenilir değildir hele ki MD5 ile oluşturduğunuz şifreleri anında kırabilen insanların var olduğuna emin olabilirsiniz. BHM2 nin diğerlerinden önce geldiği bir noktayı kaçırmışsınız, o da hash uzunluğunu kendi isteğiniz doğrultusunda değiştirebiliyorsunuz. Bu da bu alanda BHM2 yi benzersiz yapmaya yeterli.

MD5 sabit 32 karakter uzunluğunda 16 karakter arasında dönüyor milyarlarca kelimeden oluşan rainbow tablolar md5in önüne geçmede yeterli, Blowfish 22 karakter uzunluğunda 0-9A-Za-z dışında hiçbirşeyi blowfish içerisinde sokamazsınız sokarsanız boş veri çıkarır bu da işe yaramaz, SHA256 ve SHA512 16 karakterden oluşur ama bir veriyi 5000 ve 1 milyar kez aralığında döndürerek size sonuç verir bu da BHM2 nin şifreleme hızından oldukça yavaştır.

Projede benim hiçbir katkım yok yanlış anlaşılma olmasın, ben 2 hafta boyunca bu şifreleme methodunu yapan arkadaşın yazdığı bir programı kendi sunucumda çalıştırdım ve 250 milyon civarı hash oluşturarak denedim. 2 haftalık denemede 5 milyar hatasız hash oluşturmasından sonra herkesin kullanımına açık hale getirildi.

Dediklerinizin aksini iddaa etmiyorum bu kadar şifreleme methodlarının detayına inecekseniz ya gizli devlet meseleleriyle uğraşmanız lazım ya da daha büyük birşeylerin arkasında olmanız lazım o yüzden söylediklerinize de aynen katılıyorum.