Neyse, tartışmadan bir çok insan faydalanıyor. Bu yüzden devam edeyim anlatmak istediğim "dalgalanma" olayına.

Ben "Dalgalanma var mı?" diye sormadım ki. Elbette bir çok parametrenin hesaplandığı ve trilyonlarca site sıralamasından bahsediyoruz, her dakika küçük dalgalanma olması gayet doağl. Yapılan çalışmalar neticesenide birileri inecek veya çıkacak. Bunun adına da bizler belki de "dalgalanma" diyoruz.

Benim anlatmak istediğim ise Google'un nokta atışı sektörel bazlı dalgalanma peryotları.

Ben şunu iddaa ediyorum; "bazı günler, belirli sektörlerdeki kelimelerde, Google normal dışı bir denetleme yapıp, toptan büyük bir dalgalanma yapıyor". İşte o tarihleri bulursak (belki de 1 sene sürecek bir data toplama işi bu aslında), önümüzdeki sene o tarihlere göre önlem alınabilir.

Konuyu daha açayım, Türkiye'de Ramazan ayında "Güllaç tarifi" çok aranıyor, Aralık ayında Amerika'da "chirtsmas vacations", çok aranıyor. İşte bu aylara yaklaşıldığında herkesin bu kelimelere çalışacağını Google da iyi bildiği için o oylarda o ülkelerde o kelimelerde yapılan SEO çalışmalarını çok iyi denetlemesi lazım. Yani olay yerine ambulansların gönderilmesi gibi alarmlar çalıyordur Google'de.

Google'un da yukarıda anlattığım gibi bazı sektörlerde bazı ülkelerde dikkat ettiği özel DALGALANMA tarihleri var olduğuna ve bunları bizim de örnekleri beraber orataya çıkararak ulaşacağımıza inanıyorum.