Güzel konu.
6 yıldır sigorta acenteliği yapıyoruz. Aslında bu zam biz acenteler için bir yandan iyi oldu. 250 liraya sigorta yapıyorduk ve en az hasar 500-600 lira oluyordu. Acentenin hasar sürpirimi alt üst oluyordu. Bir de 250 liradan %15 - %17 para kazanıyorsunuz.
Aynı sigorta 400-500 liraya çıkınca bizler için biraz daha iyi oldu. Gel gelelim bu sefer müşteri kaçırmamak için birçok şirketten fiyat soruyoruz. Yani bir müşteri, oturdumu 1 saat kalkmıyor müşteri koltuğundan.
Bu artışın nedeni kuşkusuz bu hasar tespit tutanaklarıdır. O kadar gereksiz ve ahlaksızca kullanıldı ki, kaza olsa da olmasa da bir kılıfına uydurulmaya çalışıldı. Biz acente olarak birinin böyle bir şey yaptığını anladığımızda direkt şikayet ediyoruz. Şikayet etmemizin nedeni suça ortak olmamak ve suç işlenmesini engellemek.
Çünkü kaza tespit tutanağı hazırlanan bir yerde aslında kaza yoksa ve bu anlaşılırsa hapis cezalarına varan cezalar geliyor.
Sigorta konusunda sıkıntı yaşayanlar, çok fazla fiyat çıktı diyenlere yardımcı olmaya çalışırım. İzmir'de oturanlar başta olmak üzere birçok kişiye uygun fiyatı verebilirim birkaç şirketten fiyat alıp. En azından fikir sahibi olursunuz.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:46:29 -->-> Daha önceki mesaj 19:45:01 --
Sanırım araba sizin adınıza değil. Çünkü 18 yaşında birine zannetmiyorum o fiyat çıksın.
Bir de sizin zamdan az etkilenme nedeniniz kaza yapmamış olmanızdır.
evet benim adıma değil araba babamın adına hiç kaza yapmamış evet,şunu sormak istiyorum;benim üzerime yapsak arabayı 18 yaşındayım sigorta fiyatı düşermi ?