mechulsun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size şunu söleyim bu dediğiniz şarkılar çıktığı zaman yine böle safsafalar çıkıyordu. Sagopa değişti bilmem ne diye. Sonra küfürü bıraktı yine değişti dediler vs... Şimdi daha geniş kitle tanıyınca herkes eski sagopa daha iyiydi. Yenisi pek dinlenmiyor gibi gösteriyorsunuz... Bundan 5 yıl önceki gençler diyecekler ki, Daha Bendeki Sen gibi albüm çıkmaz. Bu devran hep böyle devam eder. Yer altından çıkan sanatçılar tanındıgı zaman kendini bozdu kıyafeti giydiriliyor. Ama bu yanlış bence. Bizim millet hep eskilerin değerini biliyor yenileride bilebilmeli bence. Sagopa yine kaliteli güzel sözler yazıyor ama eskiden hadi gidelim beni gömelim derdi. Yani tam kopkoyu karamsar gizemli bir adamdı, şimdi hayata daha ışıklı bakıyor. Bunun büyük etkenide Kolera'dan geliyor diye düşünüyorum. Kolera karamsar gibi şarkılar yapsada optimistlik var onda... Çocuksu ruhu var biraz. Bana göre her şarkısının çok ayrı değeri var... Zamanında dinlediğin şarkılar bir gün çok ötede yani çok eskide kalınca o his senin için daha çok değerlenir. O şarkının yerine koyamazsın başka hiçbirşarkıyı
yok aslında kendini bozdu kıyafeti giydirmek değil , genel olarak rapçilerin %90 ı kendi sıkıntılarını kendi dertlerini anlatmak için rap yapmaya başlar, gün geçtikte dinleyicisi arttığı için daha çok kitleye hitap edebilmek için farklı yönlere yönelirler ki sagopa da küfürü onun için bıraktı yani büyük etkeni budur.
tamam ben küfürü bırakması kötü oldu demiyorum iyi oldu ama daha da abartıp rapin tadını daha az vermeye başladı. İlk mesajda verdiğim şarkı da mesela hardcore stili var ama şimdi yaptığının stili bile belli değil

yani demem o ki popülerlik değiştirdi bu adamı