NetAlp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benzer şekilde bir domainde bende var.
Şahsen benim görüşüm;
Eğer domain süresi dolduktan sonra sizin defalarca uyarılarınızı dikkate almamışssa alıcı, sorumluluk sizden çıkmıştır. Siz domainin süresini uzatmamış gibi düşünün. Ve düşme süresi olan 65-70 günde geçtiyse şayet alıcının hiçbir hak talep etmesi söz konusu değildir bence.
o süre çoktan geçti ama şahsi kanaatim domain üzerinde hala bir söz söyleme hakkına sahip olduğu yönünde

Founders adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence domaine el koyma adama ulaş bir şekilde r10 üyeliği yada telefon eposta bunları istersen bulursun uzatma ücretin neyse onu alırsın domaini adama iade edersin diğer arkadaşın dediği şekilde 60 70 gün domain düşme şeklini uygulama farzet adama bişey oldu hastalandı kaza geçirdi böyle yaparsan kul hakkı yemiş olursun sen bence doğru olanı yap
domaine el koymadım domain zaten benim panelde duruyor. bu olaylar geçen 2012 haziran ayı civarında oldu ve 5-6 aydır bana gelen herhangi bir talep yok.

napstersd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
domain transfer asamasindayken uzatabiliyormusun ?
uzatabiliyorsan domain guzelse uzat tutari arkadastan isteyebilirsin. anlayis gosterip uzatim ucretini gonderecektir zira kendisine aktarmis olsaydin kendisi de uzatim ucreti odeyecekti.
tranfseri geri cekip uzatirsin uzatim ucretini aldiktan sonra transfer edersin buda olabilir.
-
domain guzelse dusmesine izin vermeyin derim.
-
aynisi benim basima geldi .tc domainimin bitimine az bir sure kala satisa cikarttim konuda belirttigim halde alan arkadas surenin az kaldigini farketmedigini soyledi bende anlayis gosterdim satisi ve transferi gerceklestirmemistim.
birisinin de başına gelebilir diye tekrar edeyim GoDaddy firma içi transferlerde siz domaini başka bir kullanıcıya gönderdiğinizde, domain üzerinde herhangi bir işlem yapamaz durumda olursunuz. yani bir nevi domain kilitlenir. karşı taraf domaini çekmiş olsaydı zaten doğrudan onun hesabına gideceğinden zaten artık sizde olmayacaktır ancak domainin panele çekilmediği durumlarda - en azından bu durumda- godaddy domaini benim panele geri gönderdi ki zaten o vakitten sonra arkadaştan bir daha haber alamadık. ben de herhangi bir haksızlık olmasın ileride de domaini aktarmadın gibi bir ithamla karşılaşmayayım diye (gerçi godaddy siz domaini gönderdiğinizde de mail bilgilendirmesi yapıyor -ornegin bu islemle ilgili bana 20 haziran 2012'de gelen mail duruyor) uzattım.

şu durumda domainle ilgili nasıl bir tasarrufta bulunmalıyım mesele bu. aynı durumda olan veya olacak arkadaşlar açısından da ileride olası sorunları çözmek için bu başlık kullanılabilir

not: arsin nickli kullanıcıyı (Met.... Ald...) tanıyan varsa da buraya yönlendirebilir.