Fear adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün bir konu gördüm 256 mb ram vps yıllık 25 tl bu nasıl bi iştir arkadaş anlayamadım

Neyden kazanıyorlar hadi diyelimki 50 kişi aldı ee bir iki ay yedin içtin yıl sonuna kadar o sunucunun parasını nasıl ödüceksin ? hadi sunucu senin diyelim hat parası ve elektrik parasını nasıl ödüceksin dc'ye ?
Bakın bunu Türkiye'de yapamazsınız. Çünkü hat ücretleri, elektrik ücreti filan pahallı.

Fakat bu işlemi adını vermiyeceğim bir lokasyonda rahatlıkla yapabilirsiniz bazen kar etmezsiniz ama müşteri potansiyeli kazanırsınız. (Pazar payımı düşürmemek için isim vermiyorum yanlış anlaşılmasın.)

512 dedi/1024 burst ramli, 30 gb hdd, 2 TB trafik vps sunucuyu ben yıllık 15$a verdim. 20 adet satınca sunucu masrafının bir ksımı çıktı. Kampanyayı 256/384 ram 10 gb hdd, 500 gb trafiğe indirerek satış yaptım ve sunucunun geri kalan masrafıda çıktı. Sunucu rahatlıkla içindeki müşterileri kaldırabiliyor. Bu müşterilerden az bir miktar kar ettik fakat bu müşteriler sayesinde 2 sunucu doldurduk. Global anlamda talep oldukça fazla. Özellikle yurtdışında verilen bilgisayar eğitimlerinin çoğu linux üzerine. İnsanlar bu durumda shared hosting yerine site barındırmak için vps tercih ediyor. Ek olarak vps fiyatları hostlardan ucuz.

Bu iş Türkiye'de sadece hat fiyatından dolayı değil başka sebeplerden dolayıda yapılamaz. Çünkü müşterinin kafa yapısını değiştiremezsiniz. Paravan olarak 6 ay Türkiye'ye hizmet verdik. Yemin ediyorum bıktım, tiksindim bu işten. Wordpress kuramayan ticket açar, beyaz ekran gelir ticket açar, yanlış php kodu yazmıştır ticket açar, vps almıştır yönetemez ticket açar. Sıkıyorsa cevap vermeyin. Vay efendim dolandırıldık. Arkadaş banane senin strcpy kodunu strcopy şeklinde yazmandan? Yalan hazır: başka hostta çalışıyor. Sanki yakalamışız bırakmıyoruz. Yurtdışındaki firmamın admin paneline girin ticketlere bakın. Ya ödeme bildirimi yada full management alan müşteri isteği. Benden 2 yıldır hizmet alan ama tek bir ticket açmayan adam var. Sunucuyu aktif kullanıyor üstelik. Utanmasam ben arıyacam yaşıyormu diye Siz bu adama mı hizmet verirsiniz yoksa yukarıdakine mi? Şahsen ben şimdilik Türkiye'ye hizmet vermiyorum. Sağlam ekiple girmedikten sonra zor çünkü.

Ek olarak bizim kaprisli firmalarımız var. Sunucuları 4x4lük. Hata olmaz onlarda! Suç sizindir. Asla hata olduğunu kabul etmezler. PHP'nin bir fonksiyonu eksiktir kurmaz, port açın dersiniz açmaz. Hostun süresi biter aynı saniye kapatır yedek vermez. Biraz konuşun yedekleriyle terminate eder. Adam yedeklerini istiyor sadece memnun değil başka firmaya geçecek gururuna yediremez, ya benimsin ya kara toprağın der basar terminateyi.

Kaprisli firmayı geçersek bizim ne kadar para o kadar köfte diyen firmalarımız var. 1$lık hizmet ile 100$lık hizmeti ayırır. Birine vip destek obürüne kafası eserse destek. Sonrada derki yurtdışında öyle. Bak anlatayım yurtdışında nasıl: VIP uygulayan firmalar var. Ek ücret ödersin destekte öncelik alırsın. Fakat sadece firma yoğun olduğunda. Normal bir zamanda yazdığın ticket en fazla 5 (yazıyla beş) dakikada günün hangi saati olursa olsun cevaplanır. 0,01$lık hizmet ile 100000$lık hizmet aynı desteği alır. Sorun çözülmeden destek kapanmaz. 7x24 destek yazılmışsa 7x24 alırsın desteğini. Sorun oluştu ve mağdur olduysan çözüm yolu çoktur. Ya kapalı kaldığı süre kadar ek yapılır hesaba yada para teklif edilir. Verilerin silindi ise mahkeme yolu açıktır mahkemede suçlarını inkar etmezler ve mahkemenin öngördüğü tazminatı öderler.

Sonracığıma bizim doymak bilmez müşterimiz ve öksüz doyuran firmacığımız var. Sunucu limiti 50 sitemi? Ben 500 sığdırırım! Sonuç: Kernel Panic!, Out of memory, Load: %200, HDD is Full!, Bandwith limit exceeded vs vs vs. Limitsiz arkadaşları hesaba katmıyorum bakın. Nede olsa samsung'a gökten vahiy indi sınırsız alan hdd yaptılar. Yapmadılarsa bile sunucuya disk ekleriz. Olmadı alan kullanan siteyi suspend et yalan çok zaten.

Şimdi diyeceksinizki her firma aynı değil yurtdışında. Arada çatlak tahtalarda var yok değil, ama onların ömürleri uzun değil. (OVH'i katmayın onlar Türk'lere gıcık )

Herşeyi geçtim birlik var aramızda yurtdışında. Yani ortaklaşa hareket ediyoruz. Senin firmanda bana zarar veren sunucumu var? Bildirim geçiyorsun kapatıyorlar. Burada 50 defa abuse maili gönderiyorsun umurunda değil vatandaşın. Yada X sitesi zararlı içerikmi barındırıyor? Bildiri yapıyorsun isterse hizmet veren dcnin müşterisi olsun ona sormadan dc kapatıyor ardından veriyor suç duyurusunu. Geçenlerde TR'de facebook virüsü yayan bir siteyi abuse olarak bildirdik. Zahmet edip suspend bile etmediler. Kampanyalara ortak karar veriyoruz. Biz anca birbirimizin satışını baltalayalım.

Kusura bakmayın ama biz bu şartlarda sunucu satamayız. Tutturmuşuz ucuzsa vardır bir bit eniği muhabbeti devam ediyoruz. Ucuza notebook adaptörü sattık, hemde birebir orjinalini yemediğimiz damga kalmadı. Millet kazıklanmayı seviyorsa biz ne yapalım? İşini düzgün yapan firmalar varken gidip hakkında 100 tane şikayet olan firmadan alırsan böyle olur. Sende git pahallıya satan ama işini düzgün yapan adamdan al e oda eşşek değil ya kara geçince kampanya yapar. Ama adam full zarar ederken nasıl ucuza host satsın kardeşim?

Çok uzattım sanırım ortalık karıştı gene. Yıllık 60 TL'lik vpsten nereye geldik. Nasıl kazandığımızı sormuşsunuz. Aklımda bir kampanya vardı birazdan sitede aktif edeceğim. 2048MB ram 4TB trafik 100 gb hdd olan vps'i 60$/yıl olarak vereceğim. Her VPS'ten 10 $ kar edip 40 stok açacağım. Sunucu paramda çıkacak. Yıllık 400$ cebime kalacak. Ek olarak sosyal medyada reklam olacağım ve normal satışlarımda artacak. Sonuç: Her türlü kazanacağım. 1 yıl sonra gelin hizmeti alan müşterilerimin e mail adreslerini veriyim ve tek tek sorun onlara: Aranızda memnun olmayan varmı? Benden kaynaklı sorun yaşayan 1 kişi çıkarsa satış yapmayı bırakırım.

Unutmadan yazıyım Türk firmalarında bir noktaya hastayım: Bizim gibi destek veren firma yok yurtdışında derler. 30 dakika önce backup hizmeti aldığım firmanın sales departmanı kapalı olmasına rağmen yaptıkları bir hata yüzünden 3 dakikada online oldular ve sorunu düzelttiler. Hata ne biliyormusunuz? 1 mb ram yanlış hesaplandı. Evet 1 mb yazıyla bir megabyte. Ödediğim ücret ise yıllık 10$. Sadece yanlış hesaplanmış, benim açımdan sorun değil fakat departman biraz daha dikkat etsin demiştim. Normal bir ödemede uyanmazlar doğrudur. Ama normalide budur. Sadece support 7x24 destek verir. Bu her firmada böyledir. Zaten çoğu işlem otomasyona bağlıdır. Yani hizmet aldığınız an online olur, otomasyona bağlanmayan işlemler: lisans işlemleri, addon işlemleri, vds - dedicated gibi kurulum isteyen işlemler (ki kurulumları support yapar ve teslim eder çoğu firmada). Ek olarak bazı forumlarda görüyorum adam burda dedicated alıyor gidip dışarıda benim datacenterım var diyor. DC kurmak o kadar kolaysa biz boşuna süründük, boşuna uykusuzluk denen ilete yakalandık hatta boşu boşuna eğitim aldık.

Artık ne yazacağımı unutuyorum tamam bırakıyorum yazmayı Ama konuşacak çok şey var. Üşenmeyinde gelin bir forum açalım kapatalım ziyaretçilere alalım firmaları içeri bir güzel tatışalım birlik olalım. Unutalım geçmişlerimizi. Hepimiz sıfırdan başlayan çocuklar gibi yeni bir harita yapalım. Ben seni banlatmayayım, sen beni. o zaman emin olun sektörü bu bataktan çıkarırız. Ama yapılamayacak, yapılamaz biliyorum.

Alıntı yaptığım arkadaşa özel değil, üzerine alınan herkesedir bu yazı.

Saygılarımla...

İbrahim Filazi
Ctrl International

Beni araştıracak yada abi bizde yararlanalım kampanyadan diyecekler için bir nottur: Hakkımda en ufak bilgiye ve firmalarıma ulaşamazsınız. Yakın br zamandada son kullanıcıya açılmak için ufak bir yetki değişikliği/devir olacak ordanda battım sonucunu çıkarmayın lütfen. Kampanyalarımda sadece belirli ülkeler ile sınırlıdır. Bana bu konularda PM atmayın lütfen.