Böyle konular sadece basına yansıdığı zaman bizim devlet kendini gösteriyor, yoksa bizim devlet bildiğiniz tırt.

Adamlar tüm işyerlerinde çalışanlara yapılmayan ssk olayını çözdüler de, işsiz gibi görüp o işçilerden her ay 50 200 tl arası para alıyor. Bugün anadoluda işyerinde işçi olarak giren bir adam anca 4-5 ay sonra ssk sı yapılır bunu bilmeyen yok.iş bulamayanların haline dilim bile varmıyor.

Halkını sömüren devlet oldu bizimkisi, ne bekliyorsunuz başka ?Çok sinirleniyorum ama elimden de hiçbirşey gelmiyor Allah'a havale etmekten başka ne yapabilirimki bunlara hiçbişey.

Sorsan işsiz olana vergi vermiyorsun der, ulan %80 vergi alıyorsun sadece sigaradan ,bugün en düşük sigara fiyatı 6 tl nerdeyse, bunun 3 tl sini günlük olarak veriyor bu adam sana, ay da eder 90 tl , 2 paket içiyorsa eder sana 180 tl aylık, insan sormadan edemiyor bu parayı nereye sokuyorsun diye.

Allah'ım bunları görüyor bu milleti koyun gibi güdüyorlar ama, bu millet bu güdenleri öteki tarafta süründürür elbette onunda zamanı gelecek.

Üreteceksin arkadaş ü-re-te-cek-sin başka çaresi yok bu işin ! bugün sebzeyi bile dışardan alır olduk, senin cennet gibi ülken var antalyan var mersin in var antakyan var var oğlu var, git sera üstüne sera kur bunları ithal etme ihraç et, yooook ama nerde.

Anca üreticiye kredi verilir, 1 yıl ödemesiz, 1 don vurur o üreticiye ürettiği mal gider,mazotu krediyle veriyorum der ama indirim yapmaz.1 yıl sonra kredinin anca yarısını ödeyebilir ertesi yıl o köylü üretim yapamaz hale gelir.

Bu sefer piyasa 100lerce dönüm arazisi olan kodamanlara kalır, onlarda üretir faiş fiyattan geçirir halka zenginliğine zengin katar, diğer taraftan fiyatlar yükseldi diye devlet indirmek için tek çare olarak ithalatı görür ve ithalata başlar bu sefer de cari açığı yükseltmeye başlar.

Kısacası zengin daha zengin fakir de daha fakir olmaya böylece devam eder. Ha! eğer hükümet yandaşıysanız bu ülkede herkesten 1-0 önde başlarsınız orası ayrı, size kosgeb desteğide verilir, mazot desteğide verilir,5 yıl ödemesiz kredi de verilir, verilir oğlu verilir.

Ah ulan! bir gün bunlar son bulacak ya hani diğer tarafta, işte o gün oturacağım sandalyeme yakacağım sigaramı,böyle yapanların ameleden beter o fakirden de beter hallerini seyredeceğim. (Tabi Allah izin verirse, yoksa sandalye bize oturur orası ayrı)