TRojan_NETwork adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba R10 halkı,

bizim bi projemiz var ve TV Hosting ararken kendimizi Wowza'da bulduk. Bizim müşterimizin kişisel gelişim şirketi var ve düzenli olarak seminer veriyolar ve şimdi bunu internete taşımak istiyolar.

Türkiye'de TV Hosting işi yapan bi kaç firma var, biz onlarla görüştük fakat sonuç alamadık çünkü sabit 5.000 ila 10.000 izleyicisi olacak. Ayda bir olarakta bu sayı 25.000'i bulabilir. Kimse bu alt yapıyı karşılayabiliriz diyemedi.

Şimdi biz de kendi sunucumuzu yaratalım o halde dedik, hali hazırda çalıştığımız Netinternet ile görüşmeler yaptık ve ayda bir olsa da 25.000 kişilik izleyici için 3Gbit gibi bi hattı elimizde istemeden de olsa tutmak zorunda kalacağımızı farkettik, bu da maliyeti çok ciddi derecede şişiriyodu. Mesela 1Gbit'e yakın sabit hat kullanımımız olacaksa sadece 1 gün için fazladan gereksiz yere +2Gbit hattı da kiralamak zorunda kalıyoruz. Netinternet'ten Osman Hocam da hat maliyetini düşürmek için yurt dışı lokasyon kullanmamızı tavsiye etti.

Asıl meselemize gelirsek; daha önce stream sunucu kurmadık hiç, pek bi bilgimiz yok. 10.000 sabit, 25.000 de ayda bir kaldıracak bir dedicated arıyoruz öncelikle.
Bu sayıları kaç GB ram, ne kadar bi işlemci kaldırır hiç tahmin edemiyorum.
Sınırsız trafik olması önemli.
Lokasyon olarak da Amerika, İngiltere gibi ping süreleri kötü yerler istemem.
Aşağı yukarı olarak fiyat teklifi istiyoruz.

Konusu da açılmışken Wowza hakkında deneyimli arkadaşlara da ihtiyacımız var. Biz lisansını alacağız ve kurulumu yaptıracaz. Daha önce başarılı şekilde Wowza kurmuş olanlar varsa onlar da teklifini verirlerse sevinirim.

Ayrıca Stream konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşların da yorumunu bekliyorum. Wowza'nın sistem kaynakları tüketimi nasıdır, sabit 10.000 izleyici ve yeri geldiğinde de maximum 25.000 e çıkacak izleyici için nasıl bir sunucu edinmeliyiz?

Şimdiden teşekkürler...

NOT: Sunucu tekliflerini lütfen kurumsal ciddi firmalar yapsın. Gerçek 7x24 destek ve kurumsallık bizim için önemli, projemiz ciddidir.
Wowza server 3.5 kurulumunda bir sorun çıkmaz her işletim sistemine kurulur sizin için örnek bir sample oluşturdum iphone dan da browserdanda izleyebilirsiniz ama bu 100Mbit sınırsız trafik bir sunucu sadece test için kuruldu. Size uygun paylaşımsız hatlı dedicated port değişik d.clerden 3Gbit - 10 Gbit server sağlayabiliriz.

IPHONE 3GS+ Test Linki