Merhaba sevgili arkadaşlar,
Uzun bir aradan sonra facebook sektörüne geri dönüş yapıyoruz. Daha önceki konumda wallpost ile ilgili düşüncelerimi paylaşmıştım. Aynı zamanda sayfa beğenisi alanınada gireceğiz. Ancak aklıma takılan bir soru var...

Facebook isminde bir moderatör olduğu. Bu moderatörün mesaj sayısı vbulletin üzerinden 50 mesaja yükseltildiği (görünen 1 mesajı var normalde) Ve bu forumdaki kişiler tarafından (çoğunluk tarafından) tanınmayan tek bir kişiye bu satış imkaanı verildiğini görüyorum. Bu forumda uzun zamanlar sohbet ettim, tartışmalara girdim ve ticaret yaptım. Ancak böyle bir sektörde forum üzerinden tekelciliğe yöneltilmesi akla şu soruyu götürüyor : "R10 forumunun yönetimi facebook alanında başlayıp diğer alanlarda da tanıdıklarına bazı ayrımcılıklar mı yapacak, diğer kategorilerde de tekelciliği eline mi alacak?"

Dolandırıcılık sadece beğeni bölümünde mi yapılıyor? Yalanım varsa düzeltin ama bu foruma üye olduğum tarihe bakın o tarihten bu tarafa binlerce dolandırıcılık konusu açıldı. Eğer dolandırıcılık bu beğeni çekimi konusunda çok fazlaysa 12 yıllık programcılık deneyimimle kendim alt yapısını hazırlayıp güvenlik önlemimi sunayım. (Gayet basit mantık, üyeler sisteme giriş yapar - fiyatlara göz atar, kendine uygun olan paketi seçer, ücret havuz sistemde bekletilir, çekimler anlık olarak facebook graph apisi ile kontrol edilir, üye çekimi önceki beğeni sayısı+istenilen çekim olduğunda işlem onaylanır ister anında ücret satıcıya geçer ister 1 gün karantina süresi olur yöneticiler tarafından herhangi bir şikayet var mı gözetlenir şikayet yoksa ücret satıcıya gönderilir.)

Ancak karşı olduğum nokta madem satış yasaklandı (şimdiden belirtiyorum; o güvenilir kişi, bir yönetici çıkıp ben kefilim filan demesin o yollardan çok geçtim ayrıca forumun geçmişinede bakarsanız yöneticilerden bile *********** çıkanlar oldu) sadece bir kişiye satış yapabilme hakkı neden tanındı?

Sorularıma cevap istiyorum. Bu forumun bir üyesiysem bunları bilme hakkımda vardır.

İyi günler dilerim.