Selamlar,
Burada şöyle bir durum var. Zaten php mail fonksiyonu ile yapılan mail gönderimi gerçek bir smtp hesabı ile yapılmadığı için Hotmail veya gmail sunucu ip adresini black liste almış olsaydı bu sorunu yine yaşayacaktınız. O zamanda 10 bin TL olan zararınızı Hotmail veya Gmail'den talep edebilirmisiniz?
Bence hosting şirketleri php veya genel sunucu konfigurasyonuna değiştirmeye karar vermeden 7-10 gün önce bunu müşterisine duyurmalı ama bu seferde şöyle bir teknik zorluk ortaya çıkıyor. Bir sistemde güvenlik açığı çıktığında bunu değiştirmek ve güvenlik açığını kapatmak için bu kadar uzun bir zaman dilimi olmayabiliyor.
Lütfen yaptığınız scriptleri (piyasada rezalet derecede kodlanmış scriptler var) gerçekten belirli standartlara uyduğuna dikkat edin. Aslında bu mail gönderimleri konusunda belki benim en az 5 yıldır kullandığım PHPMailer Class'ı var. Tıpkı sizin Outlook ile sunucuda oturum açıp mail gönderdiğiniz gibi SMTP auth kullanıyor. Bunu yapmış olsaydınız İnternetbilişimi suçlamakta gerçekten çok haklıydınız. Çünkü standart mail(); fonksiyonu değil bu tarz yöntemleri kullanmaktır.
ben var olan bir özelliği kullandım o iş görüyordu. firma bunu habersiz kapattı haberde vermedi. bugün haber verdi

Allah razı olsun onlardan resellerı taşımıştım zaten