Geldi bizim ağzı bozuk yine.
En son bana b.k, g.t vesaire kelimeler kullandığın için banlanmıştın.
Sorsan din konusunda hassas adam. Ama ağzı bozuk, şiddet düşkünü, riyakarın önde gideni...
Geri kalmış ülkenin geri kalmış vatandaşı, sen memnunsan geri olmaktan sana söyleyecek söz yok zaten.
Vay efendim laik ülkeler kan döküyormuş müslümanlar garibanmış. Müslümanların o kadar kan dökememelerinin nedeni o kadar gelişmiş silahları olmaması. Yoksa İslamiyet tarihi de hıristiyanların ki kadar savaş ve kan ile yazılmıştır.
Senelerce alevileri kesen sünniler, sünnileri kesen şii ler, Allah hepimizi koruduğu için hıristiyanların elindeki silahlara sahip olamadılar henüz.
Adamlar laik olmuş, dini kişisel ibadet alanında sınırlandırmış, sonra almış yürümüşler teknolojide sanatta kültürde.
Sen 1500 sene öncesinde yaşamaya devam et.
1. ne zaman banlandığımı ben bile hatırlamıyorum.
2. ilk mesajımda gayet düzgün kelimeler kullandım.
3. aleviler isyan ettiği için Osmanlı isyanları bastırmış. Şeyh Sait'in haklı olmasına rağmen isyan ettiği için hain ilan eden zihniyet işine gelince alevi ağlaklığı yapıyor. gayet ilginç.
4. şiiler müslüman değildir. (ki aleviler de değildir) her kendine müslümanım diyen müslüman olamaz.
5. gelişmişliği, gelişmiş silahlardan anlayarak zaten bu zihniyetin gelip gelebileceği seviyeyi tekrardan belli etmişsiniz.
6. ben hayatımdan memnunum. hiç çalışmadığım halde kötülediğin müslüman adamlar en güzel mekanlarda karnımı doyuruyor. hem de sadece ufak iyilikler yaptığım için.
7. geri kalmışlığımı nereden çıkartıyorsun? ingilizce biliyorum, osmanlıca öğreniyorum, bilgisayar programcılığı diplomam var. asp.net siteleri kodlayıp tasarım yapıyorum. nasip olursa bilişim sistemleri yüksek lisans yapacağım. çeşitli tarih ve dünyayı ilgilendiren kitaplar okuyorum. bu ülkenin en iyi yerlere gelmesini istiyorum. devlete millete zarar olmasın diye yere çöp atmam, kimsenin karısına kızına oğluna rahatsız olmasın diye yan gözle bakmam.
lanet olsun çağdaş olmam için ilk şart laikliği benimsemem mi oluyor? oysa bir müslüman olarak bir insanın aklı başında olup olmadığına karar verirken hiçbir zaman dinine ırkına bakmam.