Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk yapmanız gereken, kendinize bir soru sormak;
- "Ne bekliyorum?"

Beklentinizin cevabına göre hareket etmeniz gerekir. Kendinize aylık bir betlenti paketi oluşturmanız lazım.
Oluşturmanız gereken paket;
a-) Sitemi daha da kaliteli hale getirmek
b-) Sitemden para kazanmak

Eğer "a" ise, akıllı paketler almanız gerekir. Açıkça söylemek gerekirse, aldığınız paketlerin patlak çıkıp çıkmaması o kadar da önemli değil. Niye derseniz;
Alacağınız paketi direk sitenize uygulatmaya kalkarsanız bu büyük bir risk olacaktır (siteniz için). Yani bu durumda ne yapıyor olduğunuzun %100 bilincinde olmanız gerekir. Bu bilince sahip değilseniz, minik bir iki paravan site kurup, o siteler üzerinde 1 ay kadar bir uğraşıdan sonra, alacağınız paketleri o siteler üzerine uygulatıp sonuçlarını izlemeniz daha doğru olacaktır. (Tabi bu noktada paketler konusuda kendi içinde dallara ayrılır... Trafik sağlamak için, tanınmak için, üye çekmek için vs. vs.vs.)

Eğer "b" şıkkı ile ilgileniyorsanız, yine kendinize bir soru daha sormanız gerekecek; "Aylık ne kadar beklentim var?"
Beklenti şeklinize göre alımlar yapmanız gerekir.
- Sitenizden link satışları yapabirsiniz (Buda ikiye ayrılır. Profesyonelce link satan sitelerden satış yapmak (backlinks.com gibi) veya bu forum ve benzerlerinde topic açarak link satmak)
- Banner reklam alımları (yine aynı şekilde profesyonel olarak yapan sitelerden veya kendi kendinize topicler açarak almaya çalışmak)
- Sitenizin içeriğine göre, direk hedef kitlenizden reklam almak. (Atıyorum; Siteniz "moda" sitesidir ve günlük 1k kemik ziyaretçiniz vardır, bu durumda moda evlerine istatistiklerinizi göndererek, oraların reklamlarını alabilirsiniz)

kabaca ilk aklıma gelenler bunlar...
.

Öncelikle KALİTELİ bir Site ile PARA KAZANMAK istiyorum.

Şu aşamada siteden akmasa da damlıyor diyebilirim. Ancak birincil amacım ziyaretçi sayımı arttırmak ve bir anlamda Referans Siteler arasında yer alabilmek. Yani büyük oynamak.

Alanım teknoloji ve teknolojioku.com, scroll.com.tr gibi olamasa da onlara yakjın bir noktada yer almak istiyorum. Şuana kadar ortalama seviyede gittim ama 3 sene oldu siteye SIFIR SEO uıyguladım. Şimdi biraz da SEO Katkısı ile tırmanmak istiyorum.

TANITIM YAZISI için bir konu açtık bakalım neler olacak. Bu SEO PAKETLERİ pek işime gelmeyecek gibi görünüyor. 1 günde binlerce çöp siteye imleme yapmak vs. sıkıntılı.

O sebeple 1. olarak TANITIM YAZISI alanına giriş yapma kararı aldım. Sene ortasına doğru bir Çekiliş ile de devam edebilirim çalışmalara.