Messi arkadaşımıza domain isminin siteye hit getirme ihtimalinin % 80 olduğu sözüne ve sıralamada üst sıraya çıkma düşüncesinde hem fikirim, aksini söyleyen bence işi bilmiyor demektir. Bir arkadaşım vardı 2 ay öncesine kadar bana şunu derdi domain önemli değil dostum siteni düzgün seo meo yap, yüksek pr den reklam al, falan fıstık ilk sıralara gelir diyordu. Sonra baktım kendi jenerik isim almış ve 1 ay demedi tüm sıralamaları solladı gitti içerik yoksunu normalde diğer siteler gibi sadece maç günleri maç yayını linki veriyor bunu tüm siteler yapıyor zaten ve çoğu eski, sıkıyorsa alaydıya sıradan bi isimde göreydim onu ben. Arkadaş bu isimle Taptaze bir domaini 3. sıraya getirdi. 3-5 yıllık siteler arkasında kaldı. Şimdi sohbet arasında ben domain etkili dediğim zaman aksini iddia edemiyor , aksine çok önemli unsur diyor. Faydasını gördü artık inkar edemiyor.
Fakat arkadaşın konusuna gelince domain.im Domain.tv domanin.gen.tr gibi çelişkili uzantılara kesin bir cevap veren yok. Kimisi diyor gen.tr TR dışına açılamaz, kimisi .tv uzantıya tuvala adasının (bu doğru) fakat coğrafi konum TR yapılabiliyor bu googlede TR yükselmemizi ve com ve netle yarışmamızı sağlayabilirmi o bir çelişki sanırım ( kırk kafadan bir ses çıkıyor neticeye ulaşamadım), Domain.im vb ise bu çelişkilerin yanında hiç tercih edilmeyecek bir domain uzantısı olur. Yani hali hazırdakilere bile kesin bir yanıt bulunamamış iken .im uzantısına verilecek cevap burda bile yalan yanlış olur. Bilmeyen cevap yazmasın bence kesin emin olmadıktan sonra arkadaşı yanıltmasın.[COLOR="Silver"]